I retten for skud mod rocker-hus

Retssagen mod seks unge mænd, der er tiltalt for at have skudt mod et klubhus, der tilhører tilhængere af Hells Angels, startede i dag. De tiltale kunne i retten ikke huske meget af, hvad der var sket.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 24-årige, der blev afhørt først, fortalte, at han havde fået tæsk af fire rockere fra klubben Notorius, der ifølge politiet har tilknytning til Hells Angels.

- Tidsmæssigt er det logisk at afhøre ham som den første, fordi han er involveret i den her historie fra starten. 

Så fordi han har fået nogle tæsk af nogle, han mener, er rockere?

Ja, siger Janus Malcolm Pedersen, forsvarer for den 24-årige.

- Sagen startede tilsyneladende med et indbrud i Notorius klubhus. Det tog fire rockere angiveligt ud og hævnede ved at tæske den 24-årige, og tildele ham spark og slag med jernrør. Det forklarede den 24-årige i retten fredag.

Om aftenen efter han havde fået tæsk tog den 24-årige ud til Notorius klubhus sammen med nogle venner. Der kom mindst tre biler derud. En af de øvrige tiltalte fortalte i dag at han også tog ud i klubhuset. Han tilføjede at han er medlem af Black Cobra.

Hvad der rent faktisk skete ved klubhuset, er uvist. De fire, der afgav forklaring fredag, har tilsyneladende fået kollektivt hukommelsessvigt. Selv om de alle fire stod uden for klubhuset og hørte skuddene, så så ingen af dem nogen inde ved klubhuset og de så slet ingen våben.

Politiet mener, de tiltalte havde to pistoler, en pumpgun og et haglgevær, som de affyrede flere gange mod klubhuset. Det var dog tomt, så ingen blev ramt.

Alle fire afhørte nægter sig skyldige. De får formentlig deres dom på næste lørdag.