I Næstved kommer kvinderne på banen

En gruppe kvinder fra Næstved beviser hver onsdag aften, at basketball er en sport, der kan spilles af alle. Ikke kun høje mænd med lange arme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gang efter gang havner bolden i kurven.

De friske damer fra Næstved, der onsdag aften er mødt op i gymnasiets hal for at dyrke motion, kan faktisk godt spille basketball.

Det burde heller ikke komme som en overraskelse, hvis ikke det var for de fordomme, der måtte være. Alligevel er det lige imponerende, hver gang en af dem lader bolden falde nærmest lydløst gennem nettet.

De syv damer er her dog ikke for at imponere. De er her for at have det sjovt.

Alle er velkomne

Den spillende træner hedder Mia Linda Møller, og selvom det ikke er høfligt at røbe en dames alder, så skal det siges, at hun er 48 år.

Det er ingen alder, men det er dog en aldersforskel fra den yngste på holdet - Line på 22 år. Her i hallen er det ikke til at se, at denne gruppe kvinder er sammensat af alle højder og drøjder og alle aldre.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her er kvindeholdet i Næstved Basketball.\nMia Linda Møller, der er træner, sidder forrest til højre.
Her er kvindeholdet i Næstved Basketball.\nMia Linda Møller, der er træner, sidder forrest til højre.

Og basketspillerne selv tænker ikke over det. De har travlt med at hygge sig, røre sig og grine. Det er nemlig hele essensen af dette hold.

Indtil videre er det kun træning

Holdet spiller ikke kampe. De er desværre ikke nok spillere endnu, til at det giver mening.

- Vi er seks-syv stykker, og der skal være fem på banen. Man skal gerne have nogle udskiftere jo, og når man kommer op i vores alder, kan der godt være brug for det lidt oftere, griner Mia Linda Møller.

Hun er en engageret og glad træner, der spiller med på lige vilkår med de fem-seks andre. Og så er det hende, der har oprettet holdet. For der var ikke nok spillere, så de unge kunne have et hold alene.

- Og da jeg synes, basket er en fed sport, så har jeg sagt, at det vil jeg gerne, siger hun.

Hun har selv spillet siden hun var 12 år med enkelte pauser, så det er ikke ukendt for hende at drible med bolden.

Nu håber holdet, at de kan få flere spillere til, da det vil være sjovere, nemmere og bedre for sporten, hvis man kan mønstre minimum 10 kvindelige spillere.

Kvindeholdet spiller hver onsdag klokken 18:30 i Næstved Gymnasiums lillehal.