I Næstved flygter skolelederne

Skolelederne forlader folkeskolerne i Næstved, og det betyder nu, at flere skoler i kommunen står og mangler en daglig leder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er svært for Næstved kommune at holde på deres skoleledere. Lige nu står de faktisk og mangler ledere til flere skoler i kommunen. Det skriver Sjællandske.dk.

Det drejer sig i øjeblikket om 7 ubesatte stillinger i Næstved Kommune. Problemet er dog ikke noget de nikker genkendende til i nabokommunerne. Hverken Slagelse, Vordingborg eller Ringsted Kommune oplever samme problem.

I Næstved Kommune er der 18 folkeskoler, og senest har skoledere fra henholdsvis Borup Ris Skolen i Fuglebjerg/Sandved og Kildemarksskolen i Næstved opsagt deres stillinger som ledere.

Derudover mangler Holmegaardskolen i Fensmark, Herlufmagle Skole, Korskildeskolen og Karrebæk Skole en skoleleder.

Et godt skolevæsen

Torben Møller Nielsen, der er formand for skoleledere i Næstved Kommune, mener ikke, at de manglende ledere er et udtryk for, at deres skolevæsen er dårligt.

- I min optik er der ingen skoleledere, der flygter fra Næstved. Folk har valgt at stoppe, fordi de går på pension eller søger nye udfordringer. Mig bekendt er der ingen, der synes, Næstved Kommune er en dårlig arbejdsgiver, siger Torben Møller Nielsen til Sjællandske.

Men han fortæller til Sjællandske, at opgaverne for skolelederne er blevet mere komplicerede og udfordrende. Han understreger dog, at de selvfølgelig har dygtige ledere, der gør deres job godt.

Læs mere i dagens udgave af Sjællandske.