I Næstved er VM-stemningen høj

Når Næstved fra lørdag er en af værtsbyerne til VM i kvindehåndbold, vil hele byen være i VM-stemning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pink håndbolde i butiksruderne, juletræer med alverdens forskellige flag og lyserøde flødeboller. Det er svært at undgå at lægge mærke til håndboldstemningen i Næstved. Byen skal være vært, når VM i kvindehåndbold bliver afholdt i Danmark. Det har de forberedt sig på i byen, så de kan modtage de mange håndboldfans med den helt rigtige stemning.  

- Vi har lavet en pink rute, der skal lede de mange udenlandske gæster sikkert fra stationen op til arenaen, fortæller borgmester Carsten Rasmussen.

En afvigelse på ruten

Den lyserøde rute er markeret med lyserøde håndbolde malet på jorden og en lyserødløber. Ruten er den hurtigste vej gennem byen, men hos butikkens forretninger håber de, at de mange gæster vil slå et smudt forbi midtbyen, når de er på besøg.

- Vi vil gerne have, at de ikke bare går efter håndboldene og ud til arenaen. Vi vil meget gerne have, at de drejer ned her ved Torvegade. Vi har sat et skilt, der siger velkommen til Næstved city, det er denne vej, når I skal shoppe og på cafe, siger Anne Steen, der er citychef i Næstved.

Udover en rød tråd gennem byen, har de i byen også pyntet juletræer med flag fra de lande, der skal spille i arenaen.

Næstved sætter smag på VM

De forskellige forretninger har gjort deres for at fremme VM-stemningen. I caféen Karen By Day, kan man nyde en lyserød VM-flødebolle og en lyserød VM-kakao. Hvis man i stedet er mere til de skarpe drikke, kan man i VM Afterdark Krydset på Grønnegade få et VM-shot ved at vise sin VM-billet.

Baren Glød udgør en af barerne i krydset. De vil holde åbent alle kampdage. Her kan man udover et lyserødt shot også få en lyserød VM-cocktail.

I Næstveds nye Superarena vil der blive spillet en grupperunde og en ottendedelsfinale. De vil få besøg af landene Cuba, Sverige, Holland, Polen, Kina og Angola.