Hypnose gav bedre karakterer

Anders Tamborg fra Næstved fik vendt dumpekarakterer til topkarakterer efter besøg hos hypnotisør

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Anders Tamborg fra Næstved har altid kendt til eksamensnervøsitet, men helt galt gik det ved første mundtlige eksamen på HF-studiet.

"Det var matematik og klappen gik bare ned. Jeg kunne knap nok huske hvad fem gange fem var. Det var meget ubehageligt", fortæller han.

Eksamen endte med karakteren 00, og en stigende nervøsitet for næste eksamen meldte sig. Derfor foreslog Anders Tamborgs mor, at han skulle gå til hypnotisør før næste eksamen. Anders Tamborg var skeptisk, men også parat til at opnå bedre karakterer, så han kunne komme ind på sit drømmestudie som fysioterapeut.

To dage efter besøget hos hypnotisøren gik han til eksamen i engelsk og fik 10. Siden blev det kun til 10-taller og et enkelt 12-tal ved eksamnerne, før han fik huen på før sommerferien.

Det var hypnotisør Henrik Jørgensen fra Næstved, der hjalp Anders Tamborg, lige som han hjælper 20-25 andre eksamensangste patienter hvert år.

"Deres viden kan jeg ikke gøre noget ved, det må de læse sig til. Men de blokeringer der gør, at de ikke kan komme ud med den viden i en eksamenssituation, dem kan man gå ind og arbejde med under hypnose".

Henrik Jørgensen har været hypnotisør i over ti år og bruger nogle af de samme tekniker som psykologer. Han mener, at han kan hjælpe de fleste med eksamensangst, selv dem der har været hos psykolog eller gået til eksamensangst-kurser. Netop fordi de hos ham kommer under hypnose.

"Under hypnosen, når den kritiske, analyserende sans er sat på pause, kan man gå ind og arbejde med nogle af de samme teknikker. Men fordi forestilingsevnen under hypnosen er ti gange kraftigere end normalt, så kan man pludselig få lov til at lave de her ting. Og så virker det".  

 

Det virkede i hvert fald for Anders Tamborg, der fik et eksamensgennemsnit på 8,5. Det gav adgang til drømmestudiet, så 31. august starter han på fysioterapeut-uddannelsen i Næstved.