Hvepse-sværm angreb skoleelever: 40 blev stukket trods advarsler

Op imod 40 elever på Holmegaardsskolen i Næstved blev stukket af hvepse, da de løb motionsløb fredag. Skolen vidste besked om, at hvepsene var på ruten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Op imod 40 elever på Holmegaardsskolen i Næstved blev fredag til Skolernes Motionsdag stukket af hvepse, og flere elever blev syge af stikkene. 

Og det kunne være undgået, siger forælder - insekterne angreb nemlig også otte børn, da ruten blev prøveløbet tidligere på ugen.

Det skriver Sjællandske.

- Jeg er arrig. Jeg synes, det er uansvarligt af skolen ikke at lægge ruten et andet sted. Sådan lyder kritikken fra Heidi Nyberg, som er mor til tvillingerne Caroline og Frederikke, der begge går i 5.y på Holmegaardsskolen. I mandags blev Frederikke, sammen med syv andre børn, stukket af hvepse, da to klasser var ude og prøveløbe ruten før fredagens motionsløb. Det fik Heidi Nyberg til at rette henvendelse til klasselæreren, som lovede, at der ville blive taget hånd om sagen.

I går blev der så alligevel løbet på selvsamme rute, og det gik helt galt. Op imod 40 elever, heriblandt Heidi Nybergs anden datter, Caroline, blev stukket af hvepse, og skolen måtte indrette en midlertidig skadestue, hvor børnene fik fjernet broddene og blev behandlet for de mange stik.

Flere elever måtte hentes af deres forældre, og en enkelt blev meget syg. Selvom flere elever er blevet stukket i løbet af ugen i området omkring løbsruten, mener skoleleder Hans Peter Stokholm ikke, at Holmegaardsskolen kunne have gjort noget anderledes, siger han til Sjællandske.

/ritzau/