Hurtige guldtyve i Næstved

Selvom politiet var tilstede 1 minut efter, alarmen var gået, nåede tyve at stjæle for op mod 400.000 kroner guld- og diamantsmykker i Næstved i nat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Indbruddet gik udover Keis Guld & Sølv, som kun har holdt åbent i Næstved i en måned. Sikkerheden skulle være helt i top.

- I går havde vi besøg af en sikkerhedskonsulent, som sagde god for det hele. I nat kl. 02.30 bryder gerningsmændene ind. Det er helt uforståeligt, siger indehaver Henrik Keis, Keis Guld & Sølv i Næstved.

Tyvene er brudt ind gennem et vindue i baggården. Bag vinduet var et gitter, som de har brudt op med en boltsaks. På ca. 30 sekunder når de meget målrettede tyve at stjæle for op mod 400.000 kroner guld og diamant-smykker til trods for, at røgkanoner har fyldt rummet med tåge. Da politiet ankommer 1 minut efter, alarmen er gået, er tyvene væk.

- Man er gået meget målrettet efter de smykker. Især taget i betragtning af at forretningen er godt polstret med sikkerhed, alarmer osv., så har gerningsmændene virkelig vidst, hvad de lavede, siger Niels Denny Sørensen, leder af lokalpolitiet, Næstved.

Politiet vil nu undersøge på overvågningen fra de seneste dage, om mistænksomme personer har bevæget sig rundt hos guldsmeden. Politiet hører gerne fra eventuelle vidner på telefon 114.

Henrik Keis understreger, at tyvene ikke er sluppet afsted med noget af kundernes bestillingsarbejde, reperationer og lignende.