Hundredvis af elever demonstrerer mod nye fraværsregler

Eleverne på ZBC Næstved og Næstved Gymnasium og HF har nedlagt undervisningen for at vise deres utilfredshed med nye regler for fravær.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere handelsskoleelever i Næstved har torsdag formiddag nedlagt undervisningen.

Nedlæggelsen begyndte klokken 09.20, og eleverne bruger i stedet dagen på politisk debat. 

Alene på ZBC's HHX-afdelingen har 525 elever nedlagt undervisningen, fortæller Laura Strikkertsen Jensen, der er elevrådsformand på ZBC.

quote Faktisk er det hele skolen her, der har nedlagt al undervisning

Laura Strikkertsen Jensen, elevrådsformand på ZBC i Næstved

- Vi har 10. klasse med også, og EUD og EUX. Så faktisk er det hele skolen her, der har nedlagt al undervisning, fortæller hun. 

Elever fra Næstved Gymnasium, Nykøbing Katedralskole, Odsherred Gymnasium, Midtsjællands Gymnasium Ringsted, Vordingborg Gymnasium forventes at deltage i demonstrationen. 

Elever på barrikaderne

- Planen for dagen i dag, det er, at der bliver malet nogle bannere og de bliver hængt op, og der kommer til at være nogle politiske debatter og nogle film, fortæller elevrådsformanden torsdag formiddag.

Torsdag eftermiddag samles gymnasieelever fra hele landet nemlig til demonstration i København foran Undervisningsministeriet på Frederiksholms Kanal 21.

Artiklen fortsætter under billedet.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Malte Sauerland-Paulsen, der er formand for Danske Gymnasieelevers sammenslutning, fortæller, at eleverne demonstrerer, fordi de nye regler om fravær er udtryk for centraliseringstankegang og mistillid til eleverne.