Hundeejere flygter fra fyrværkeriet - holder nytår for hunde på campingplads

Høje brag og stærke blink er ikke noget, som hunde bryder sig om. Derfor holder mange hundeejere i år nytår på campingplads.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et nytår helt uden raketter, heksehyl og romerlys lyder som en et paradis for kæledyr.

Og det er ideen fra Vemmetofte Strand Camping, hvor 77 hunde og deres familier i år fejrer nytår sammen helt uden de voldsomme nytårsfejringer.

- Min hund er bange for nytårskrudt. Hun ryster af skræk, når der bliver skudt af. Så det er en god løsning for os at komme herud. Det er fjerde år vi er her. Der er god stemning, og der kommer flere år efter år, siger Amalie Lafrentz fra Næstved, som er en af dem, der fejrer nytåret på campingpladsen.

Artiklen fortsætter under billederne.

 
  Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST
Sådan så det ud, da hundene blev luftet tirsdag formiddag.
Sådan så det ud, da hundene blev luftet tirsdag formiddag. Foto: Katja Højbjerg

Og mens rigtig mange danskere synes, at det er rigtig sjovt at skyde det traditionelle nytårskrudt af, så er det ikke nogen fest for hundeejerne.

- Mange hunde bor jo i byen. Og der skyder folk jo af hele tiden – ikke kun i aften, men også i dagene inden og i morgen. Og så er hundene stressede. Her kommer de ud af den stresszone, og får lov til at være hunde, som de plejer at være og får lov til at få en dejlig tur ud af det. En hund har det jo ikke godt, når den er stresset, siger Katrine Dietz fra Karrebæksminde.

Kæmpe succes

Det er ti år siden, at campingpladsen forbød gæsterne at bruge fyrværkeri, og i dag er alle pladsens mobilehomes lejet ud lang tid i forvejen.

- Jeg synes det er fantastisk. Tænk at så mange deltager. Det er jo simpelthen en succes, så det fortsætter vi i hvert fald med, siger Lone Nielsen fra Lones hundeskole i Toksværd, der er medarrangør på arrangementet.

Nytårsaftensdag var hundene på en lang gåtur i skoven og på stranden ved campingpladsen – og målet var at køre hundene trætte, så de får en mere rolig aften.

Turen sluttede med et fælles glas champagne på stranden ved pladsen.

 
  Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST
Sådan så det ud, da hundene blev luftet tirsdag formiddag.
Sådan så det ud, da hundene blev luftet tirsdag formiddag. Foto: Katja Højbjerg