¨

Hunde stadig præget af vanrøgt

Foto: TV ØST

Fem af de 91 hunde, der blev fjernet fra en ejendom nordvest for Næstved, er stadig så prægede af vanrøgten, at de endnu opholder sig på internat.

Det er over to måneder siden, at 91 hunde blev fjernet fra en ejendom ud for Næstved. Da dyrene blev fundet gik de i afføring til bugen.

Siden da har langt de fleste hunde fået sig et nyt hjem hos interesserede dyrevenner. Men for fem af hundene på Roskilde Internat er historien en anden.

Det er skam ikke fordi, der ikke har været interesserede familier klar til at overtage dem. Tværtimod - internatet har måttet afvise adskillige, der gerne ville tage imod en af de vanrøgtede hunde.

Men de fem hunde har simpelthen endnu ikke været klar efter den vanrøgt, de har været udsat for.

- Fysisk er de stort set kommet sig, men psykisk er der stadig mange problemer. De har en del særlige behov, som en ny familie skal være rustet til at håndtere, siger Rikke Christensen-Lee, der er leder af Roskilde Internat.

Læs også: Dyrenes beskyttelse: Den største sag nogensinde

Især hunden Lucky er meget mærket af vanrøgten. Hun har blandt andet store problemer, når hun møder nye ting i sin hverdag, og hun læner sig derfor meget op af sin hunde-bror Benjamin. Internatet vil derfor sende de to afsted til et nyt hjem sammen.

Ifølge internatleder, så er hun dog optimistisk i forhold til, at de fem hunde en dag kan komme videre.

- Vi skal nok finde nogle gode hjem til hundene. Men hvornår det lykkes, det tør jeg ikke spå om, siger Rikke Christensen-Lee. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App