Hospitalerne har brug for flere klovne

De danske hospitalsklovne leder efter nye talenter, der kan lette lidt på svære sygdomsforløb for børn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En hospitalsklovn kan udføre mirakler på en børneafdeling, hvor smerter og ubehagelige undersøgelser og behandlinger tager hårdt på børn og forældre.

Hospitalsklovnen Flip var uvurderlig, da to-årige Jamilla var indlagt på Næstved Sygehus i flere uger, fortæller hendes mor Anja Kok fra Skælskør til DR Sjælland.

- Alle de der hvide kitler, hvide vægge, sprøjter og alvorlige mennesker fik en anden plads, når Flip var der. Hun sørgede simpelthen for at skabe en fantastisk ro ved at stå og synge og spille på guitar og puste sæbebobler.

Danske Hospitalsklovne mangler nye talenter

For et år siden fik hospitalsklovnen Dr. K, alias Gugge, alias Nils Thorbjørn Sørensen sit svendebrev og nu er kendt blandt personale og børn på sygehuset i Nykøbing Falster.

Inden da havde han været gennem en halvanden års uddannelse, for det er, hvad det kræver at blive certificeret som hospitalsklovn.

Doktor K var i forvejen gøgler og klovn, før han besluttede sig for at blive hospitalsklovn:

- Jeg var bange for om jeg kunne klare alt det der jeg forestillede mig var så svært. Altså syge børn, bekymrede forældre, så skulle man stå der og være sjov. Det var jeg lidt nervøs for om jeg kunne klare, fortæller Nils Thorbjørn Sørensen til DR Sjælland.

Det gik op for Nils Thorbjørn Sørensen, at der slet ikke var nogen grund til ekstra nerver:

- Det er ikke det man tænker mest på, når man er ude. Det er næsten ligesom at være ude at optræde i al almindelighed. Man bekymrer sig mest om at lave en god optræden og om at være tilstede.

Anja Kok er ikke i tvivl om, at der er brug for hospitalsklovne på sygehusenes børneafdelinger:

- Det gjorde bare, at alt det, der var så barsk også som forældre, det var ligesom man glemte det alvorlige, siger hun til DR Sjælland.

I jagten på nye talenter holder Danske Hospitalsklovne informationsmøde tirsdag den 3. november kl. 16.30 - 18 på Rødkilde Højskole på Møn.