¨

Hold hovedet koldt: Stor turnering i e-sport bliver afholdt uden energidrikke

Foto: Ida Kristensen - TV ØST

På Næstved Ungdomsskole bliver der hele weekenden afholdt et stort computerspilsevent. Og her er energidrikke strengt forbudt.

Nogle forbinder måske computerspil med energidrikke og usund mad.

Men ikke i Næstved. Hele weekenden har den stået på computerspil på Næstved Ungdomsskole til det såkaldte NæverLAN, og som noget nyt er det ikke tilladt at medbringe energidrikke til eventet.

- Tiden har ændret sig, og nu lykkes vi med at sælge nul energidrik og vi har faktisk udsolgt i løbet af tre uger, siger Rasmus Skov Fossing, der er underviser.

- Det er der, vi starter. Vi skal nok komme videre med også at komme sukkeret til livs. Men det er sådan set, fordi vi gerne vil lære dem noget om, hvordan man tager computerspil seriøst – og det gør man igennem e-sport. Og der er det vigtigt, at man fokuserer på at have energi i hovedet og man er klar og frisk til at deltage.

Vi vil gerne lære dem at tage computerspil seriøst igennem e-sport, og det tror vi på, at det også sker ved at spise sundt

Rasmus Skov Fossing, underviser

De unge vil vinde

Rasmus Skov Fossing fortæller, at normalt sidder de unge til langt ud på natten. Men det skete ikke i år. Ved midnatstid gik de unge i seng for at være klar til kampstart dagen efter. Og det skyldes sikkert det manglende indtag af energidrikke.

- Det er helt fantastisk, siger Rasmus Skov Fossing.

- Nu vil de gerne vinde, og det kan man tydeligt mærke på dem.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Ida Kristensen - TV ØST

Udover ingen energidrikke tilbydes der også sund mad til de unge.

- Vi vil gerne tilbyde noget sundt og god mad, og det er rigtig lækker kylling, kartofler og salat. Det tror vi er super vigtigt, og så samtidig holde det til en pris, hvor alle unge i Næstved Kommune kan være med.

- Vi vil gerne lære dem at tage computerspil seriøst igennem e-sport, og det tror vi på, at det også sker ved at spise sundt, siger Rasmus Skov Fossing.

Usund mad giver ikke energi

Og spørger man de unge, så har de heller ikke noget imod, at energidrikke ikke er tilladt. 

- Jeg synes, det er fint, for jeg synes, det er dumt bare at drikke det, siger Gustav Kristiansen.

Den sunde mad er heller ikke så slemt, lyder det.

- Jeg synes, det er rigtig fedt, og vi endda får hjælp og mad, så vi ikke selv skal ud at købe det. Det er fint, fordi man får ikke rigtig energi af alt det usunde. Man bliver bare træt og doven af det, siger Gustav Kristiansen.

Vinderen af turneringen får 1.000 kroner, mens andenpladsen vinder 500 kroner.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App