Hjertestarter reddede Mikkel

Mikkel Thorslund faldt om med hjertestop under en håndboldkamp i Næstved. Førstehjælp med en hjertestarter reddede hans liv,

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mikkel Thorslund er vant til at kæmpe på en håndboldbane, men 24. marts i år var det ikke bare for en sejr, han kæmpede, men for livet. Mikkel Thorslund faldt om med et hjertestop i Herlufsholm Idrætscenter i Næstved.


- Jeg faldt om for fødderne af min gode kammerat. Det var også uhyggeligt for ham at se, jeg faldt om på den måde. Jeg var væk i seks minutter, men for mig føles det kun som et par sekunder, forklarer Mikkel Thorslund.


Tilskuere i hallen var hurtige til at hente en hjertestarter ved en fodboldbane i nærheden. Hjertestarteren i hallen kunne ikke bruges, fordi den var blevet brugt under et andet hjertestop kun fire dage før.


- Hjertestarteren var helt klart med til at redde mit liv, siger Mikkel Thorslund, som er blevet undersøgt grundigt af læger, fordi hans biologiske far døde af et hjertestop under en volleyballkamp, da Mikkel Thorslund var tre måneder gammel.


Mikkel Thorslund håber, at der kommer endnu flere hjertestartere op i regionen, så de kan redde flere liv, end de gør i dag.


Hvert år får 3.500 mennesker i Danmark hjertestop uden for sygehuset.