¨

Hjælp varmestuer med julemad

Foto: TV ØST

Julen er højsæson for madfrås. Hvis du svømmer i et overskud af konserves og fiskefilletter fra din julefrokost, så kan du nu donere resterne til regionens varmestuer. De har nemlig hårdt brug for hjælp.

Det er tid til frokost i varmestuen i Næstved. Dagens menu står på rester fra i går.  En af brugerne er Jørgen Tønnesen. Han er tidligere hjemløs og stofmisbruger og har levet af mad fra skraldespanden. Nu får han mad hver dag.

- Det er dejligt. Jeg føler mig som et menneske, siger Jørgen Tønnesen.

Og her i julen er der især brug for lidt ekstra.

- Rigtig mange af vores brugere de har faktisk ikke penge til ret meget mad, så hvis vi kan give dem nogle konservesdåser eller andet med hjem, jamen så får de mad den dag, siger Lene Rasmussen, der er daglig leder af Næstved Varmestue.

En beregning viser nemlig, at vi i december smider mad ud for 1,53 milliarder kroner. Forbrugerorganisationen Stop Spild Af Mad kører derfor en kampagne her i julen, hvor de opfordrer til at dele ud af resterne fra de riges bord.

- Det er vanvittigt. Det kan vi ikke være bekendt. Vi opfordrer hele Danmark til at begynde at donere overskudsmad. Ikke bare mad, men også andre ting til hjemløse, siger Selina Juul, der er stifter af Stop Spild Af Mad.

Forbrugerorganisationen ved ikke hvor mange, der er gået med på ideen, men foreløbigt har varmestuen i Næstved fået mad fra en spejderorganisation og en bager.

I varmestuen håber de, at endnu flere vil tænke sig en om ekstra gang, inden julemaden ryger i skraldespanden.

- Jeg kunne da godt håbe, at flere vil donere mad, så vi kan spare på kostbudgettet og så tage på en udflugt i stedet for. Det ville være dejligt, siger Lene Rasmussen, der er daglig leder af Næstved Varmestue.

02:14 Luk video

Du kan få flere informationer om, hvordan du kan donere mad til varmestuer og herberger på hjemmesiden her:

http://www.stopspildafmad.dk/madtilhjemloese.html

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App