Historisk mange bliver viet i dag – over 30 par gift på Næstved Rådhus

Datoen siger 10.10.2020 og for mange rimer det på at få en ring på fingeren. Især i Næstved, hvor antallet af vielser er historisk høje.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er bare en dato, men det ser bare fedt ud, siger hun.

- Og jeg kan huske det, siger han.

Kalenderen siger i dag 10. oktober 2020. Men man kunne også sige 10.10.2020. Og netop af den grund har Bethina og Mike Skovgaard Witte valgt at blive viet på Næstved Rådhus - ligesom 30 andre par.

- Det er ikke tilfældigt. Mike friede i august måned sidste år, og jeg er lidt en nørd med hensyn til tal og datoer, så der blev kigget i kalenderen. Og 10.10.2020 gav bare megagod mening, siger Bethina Skovgaard Witte.

Bethina og Mike Skovgaard Witte bliver her viet af borgmester Carsten Rasmussen (S) på Næstved Rådhus.
Bethina og Mike Skovgaard Witte bliver her viet af borgmester Carsten Rasmussen (S) på Næstved Rådhus. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Brudevals med mundbind

Egentlig skulle brylluppet have været i kirken klokken 15 og videre på Jungshoved Præstegård, hvor der skulle have været fest og overnattende gæster.

- Men det havde vi ikke så meget lyst til, når vores fest skulle slutte klokken 22, og vi skulle danse brudevals med mundbind på, siger Bethina Skovgaard Witte.

Det her var ikke den oprindelige plan, står der på Bethina og Mike Skovgaard Wittes trøjer, som de har fået lavet til dagens anledning.
Det her var ikke den oprindelige plan, står der på Bethina og Mike Skovgaard Wittes trøjer, som de har fået lavet til dagens anledning. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Men derfor skulle vielsen ikke parkeres fuldstændig.

- For så røg datoen, og det stod i ringene. Det var bare den dato, vi havde set frem til, siger Bethina Skovgaard Witte.

 
  Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

En historisk dag

Og for Næstved Kommunes borgmester Carsten Rasmussen (S) er det en stor dag.

- Den er helt vild. Den er historisk i Næstved, fordi vi har aldrig haft så mange vielser på en lørdag. Vi kommer op på 30 par, der skal giftes. Vi var tilbage i 7.9.13, der havde jeg 23 par, men den slår vi altså i dag.

Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved Kommune.
Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved Kommune. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Udover en hel ekstraordinær dag, som borgmesteren kalder det, så er der også usædvanligt travlt. For coronapandemien har gjort, at hygiejnen skal skrues i vejret. Det betyder, at alt fra stole til kuglepenne skal rengøres mellem hvert par, der skal vies.

- Det er, så vi ikke risikerer, at der skulle være en om tre dage, der er testet positiv for corona, for så skal vi jo i gang med at fortælle det til alle, der har været i rådhuset i dag. Så derfor gør vi rigtig meget ud af hygiejnen.

Næste gang en dato minder om i dag, er den 11.11.2121 - altså om 101 år, så der er god tid til forberedelserne.