Historisk kro rives ned - 78 familieboliger på vej til Mogenstrup

Et enigt byråd forventes tirsdag aften at stemme ja til at bygge almene boliger på den grund, hvor Mogenstrup Kro ligger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Artiklen er opdateret
<p>Til Byrådsmødet tirsdag aften stemte alle for at lave Mogenstrup Kro om til Almene Boliger. </p><br><p> - Vi er glade for at være nået til enighed om at genopføre hovedbygningen, så man fremover kan se noget, der ligner Mogenstrup kro, og tænke på de mange gode oplevelser, sagde borgmester Carsten Rasmussen til byrådsmødet.</p><br><p> Næstved Kommune vil nu give det grundkapitallån, der skal til, før byggeriet af de 78 almene boliger kan gå i gang. Annette Brix (K) tilkendegav til mødet, at man er positiv over muligheden om seniorboliger, som er noget, man mener, kommunen har manglet. </p>

Boligselskabet Flexbo Sjælland har ansøgt om at opføre 78 almene boliger på Mogenstrup Kro-grunden.

Tirsdag aften skal byrådet i Næstved Kommune tage stilling til, om kommunen vil give det grundkapitallån, der skal til for at byggeriet kan realiseres.

quote Vi har et stort behov for almene boliger i hele kommunen

Carstens Rasmussen (S), borgmester, Næstved Kommune.

Borgmester Carstens Rasmussen (S) regner med, at et enigt byråd vil stemme for.

- Og så kan Flexbo gå i gang med at udbyde både nedrivning og entreprise, siger han.

Carsten Rasmussen fortæller, at kommunen jævnligt får henvendelse fra borgere, der ønsker at flytte i en almenbolig i Mogenstrup.

- Vi har et stort behov for almene boliger i hele kommunen, ikke kun i Næstved by, men også i Fensmark, Glumsø og Mogenstrup, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

De 78 boliger skal bygges på den grund, hvor Mogenstrup Kro ligger.
De 78 boliger skal bygges på den grund, hvor Mogenstrup Kro ligger. Foto: Kant Arkitekter

Selvom de 78 boliger ikke decideret er seniorboliger, så regner han med, at de fleste kommende beboere er nået pensionsalderen.

- Størstedelen vil være folk fra området, der er kommet i guldbryllupsalderen, og som ønsker at sælge deres parcelhus og flytte i noget mindre, fortæller han.

- Og det er godt, for så kan der flytte nogle nye børnefamilier til Mogenstrup, siger Carsten Rasmussen.

Historisk kro skal rives ned

De 78 boliger skal bygges på den grund, hvor Mogenstrup Kro har ligget siden 1829.

Og i forbindelse med byggeriet vil den gule krobygning fra 1947 blive revet ned. Men der vil blive opført en lignende bygning, der skal bruges som fælleshus for de nye almene boliger.

Kroen dannede gennem mange år rammerne for Mogenstrup Revyen i 1980’erne og frem til 1997, og gennem tiden har Mogenstrup Kro haft prominent besøg af personligheder som H.C. Andersen, Oehlenschläger og Grundtvig.

Projektet har en samlet pris på 138.000.000 kroner, hvoraf Næstved Kommune skal betale 11.040.000 kroner i grundkapitallån