Herlufsholm kendte til overgreb på pige i flere dage

Kendt kostskole tilkaldte "specialist" efter en mulig voldtægt. Pigens familie gik til politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ledelsen på Herlufsholm Skole har i flere dage kendt til en sag om en voldtægt på en pige i 8. klasse, født i år 2001, men besluttede ikke at gå til politiet. Det skriver Ritzaus Bureau.

Sagen kom frem efter sengetid mandag aften, oplyser rektor Flemming Zachariasen i en orientering på den prestigefyldte skoles hjemmeside.

Tirsdag morgen mødtes skolens ledelse, pigen blev indlagt og hendes forældre tilkaldt. Skolen tilkaldte også en ekstern specialist i seksuelle krænkelser og mediation, som pigen ifølge rektoren havde en lang samtale med tirsdag eftermiddag. Specialisten talte også med den dreng, der skal have begået overgrebet.

Forældre anmeldte torsdag

Da pigens forældre nåede frem til skolen, snakkede de med både specialisten, rektor Flemming Zachariasen samt lederen af grundskolen på Herlufsholm, og herefter bad skolens ledelse forældrene om at vurdere, om der skulle ske en anmeldelse.

Forældrene anmeldte drengen, der er født i 2000, torsdag, og herefter rykkede Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi ud for at anholde ham.

- Vi er alle - elever og medarbejdere - dybt berørte af situationen, og vi vil fra skolens side på enhver måde bistå politiet med deres undersøgelse og naturligvis fortsat have kontakt med begge elevers forældre, i det omfang politiets udredning af sagen tillader det, skriver rektor på hjemmesiden.