Herlufsholm i brev til forældre: Sagen fylder meget

Efter en elevs anmeldelse af et seksuelt overgreb, har Herlufholms Skoles rektor sendt et brev ud til alle forældre til børn på skolen. Læs brevet her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- En strabadserende dag. Sådan beskriver rektor for Herlufsholm Skole Flemming Zachariasen dagen i går, hvor en af skolens elever anmeldte en anden for voldtægt.

Ordlyden står i et brev, som rektoren fredag eftermiddag sendte ud til alle forældre med børn på skolen.

Brevet er ikke første kontakt, som skolen har haft med forældrene i forbindelse med sagen. Også natten til fredag sendte rektoren en melding ud på skolens intranet, da det blev klart, at anmeldelsen var indgivet.

I fredagens brev beskriver rektoren den situation, som skolen står i efterfølgende.

- Torsdagens politianmeldelse af en seksuel krænkelse fylder meget både hos eleverne, hos lærerne og hos mig, står der blandt andet.

Elever informeret til morgensamling

Han beskriver, at eleverne blev informeret om sagen til morgensamling i kirken. Her skulle han efter eget udsagn have opfordret eleverne til at tale sammen og tage fat i lærere og ledelse, hvis de har behov for det.

Samtidig er der i løbet af dagen blevet givet mulighed for at drøfte situationen i klasserne.

- Jeg har i et alle-kald til eleverne opfordret dem til at vise omsorg over for hinanden og at sætte lid til vores fællesskab og værdier, skriver han og kommer andet sted i brevet også ind på den betydning sagen har for de, der er i berøring med skolen.

- Jeg er meget berørt af situationen og forstår, hvis I og jeres børn også er det - det skal vi give hinanden mulighed for at være, står der.

Læs hele brevet her: