Herlufsholm får ny rektor

Det bliver den 57-årige Gitte Nørgaard, der skal stå i spidsen for en kulturændring på Herlufsholm Skole.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den nye rektor for Herlufsholm Skole og Gods bliver Gitte Nørgaard, der kommer fra en stilling som direktør for Aarhus Business College.

Det fortæller Jon Stokholm, skolens bestyrelsesformand, til Sjællandske Medier.

- Vi har valgt Gitte Nørgaard, fordi hun har en enestående baggrund med erfaring fra både undervisning og ledelse, og så har hun stor empati, siger bestyrelsesformand Jon Stokholm.

Læs også
Rektor på Herlufsholm fyret efter kritisk dokumentar
Læs også
Rektor på Herlufsholm fyret efter kritisk dokumentar

Ifølge Sjællandske Medier har Gitte Nørgaard mere end 25 års ledelseserfaring i bagagen.

Gitte Nørgaard har de sidste 11 år stået i spidsen for handelsgymnasiet Aarhus Business College og har tidligere været direktør for Muskelsvindfonden.

- Jeg vil gerne tættere på eleverne, end jeg er i mit nuværende job. Teenagere er skønne at arbejde med. Derfor synes jeg, at det er en utroligt spændende stilling på Herlufsholm, siger den kommende rektor.

Første kvindelige rektor

Hun er den første kvinde, som bliver rektor for den traditionsbundne skole, der har eksisteret i mere end 450 år.

Læs også
Hård kritik af voldelig kultur på Herlufsholm Kostskole i ny dokumentar
Læs også
Hård kritik af voldelig kultur på Herlufsholm Kostskole i ny dokumentar

- Vi har udelukkende gået efter kompetencer, men det er også historisk, at vi har peget på en kvinde, siger bestyrelsesformanden.

Gitte Nørgaards vigtigste opgaver bliver med formandens ord at give eleverne en tryg hverdag og genskabe tilliden til skolen.

- Vi skal sammen skabe en anden og mere moderne kultur som elever, ansatte, forældre og bestyrelse kan se sig selv i og tage ejerskab for, siger Jon Stokholm.

Dokumentar afslørede vold og mobning

Herlufsholm er grundlagt som skole i det tidligere kloster i 1565 og er dermed Danmarks ældste kostskole.

Hen over sommeren har skolen, der blandt andet er kendt for at have en forældrekreds med en indkomst noget over det gennemsnitlige, været igennem en af sine måske største kriser.

I maj viste TV 2 dokumentaren "Herlufsholms hemmeligheder", hvor en række tidligere elever fortæller om vold, seksuelle krænkelser og mobning.

Kort efter blev rektor Mikkel Kjellberg afskediget. Samtidigt iværksatte skolens bestyrelse en advokatundersøgelse og en trivselsundersøgelse.

Læs også
Kronprinsparret trækker prins Christian ud af Herlufsholm efter kritik
Læs også
Kronprinsparret trækker prins Christian ud af Herlufsholm efter kritik

Halvandet måned senere trådte skolens bestyrelse tilbage. Det skete som reaktion på en foreløbig vurdering af trivslen på skolen fra tilsynsmyndigheden Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK).

Prins Christian stopper på Herlufsholm

Sagen om skolen bragte også medieopmærksomhed mod kronprinsparret og deres to ældste børn, prins Christian og prinsesse Isabella.

Prins Christian gik i forvejen på Herlufsholm og prinsesse Isabella skulle efter sommerferien være startet på skolen. Det passede dog dårligt sammen med kronprinsesse Marys engagement i kampen mod mobning.

26. juni meddelte kronprinsparret, at prins Christian stopper på skolen, og at prinsesse Isabella alligevel ikke begynder efter sommerferien.

Dagen efter udpegede skolen tidligere højesteretsdommer Jon Stokholm som ny bestyrelsesformand. Og nu har han altså ansat Gitte Nørgaard som ny rektor.