¨

Herlufsholm-elever indsamler 250.000 kroner til udsatte børn i Afrika

På Herlufsholm har eleverne indsamlet 250.000 kroner til at hjælpe udsatte børn i SOS Børnebyerne. Det gør en kæmpe forskel, lyder det fra direktøren.

Lørdag kunne eleverne på Herlufsholm overrække 250.000 kroner til SOS Børnebyerne ved en officiel ceremoni, hvor H.K.H. Prinsesse Benedikte deltog. Foto: Kasper Larsen - TV2 ØST

Lørdag kunne man på Herlufsholm Skole i Næstved overrække 250.000 kroner til organisationen SOS Børnebyerne.

Pengene har eleverne på skolen været med til at samle ind ved at afholde flere arrangementer og et løb.

Pengene skal gå til udsatte børn og give dem en tryg barndom i Eldoret i Kenya. Overrækkelsen af pengene blev markeret med en officiel ceremoni og frokost lørdag, hvor H.K.H. Prinsesse Benedikte blandt andet deltog.

De har mulighed for at blive hele børn og hele voksne

Mads Klæstrup Kristensen, direktør, SOS Børnebyerne

- Pengene kommer til at gøre en kæmpe forskel, fordi den skæbne, som de børn vi har fat i Eldoret i Kenya, ellers ville have fået er helt umenneskelig. Nogle af de børn er samlet op på en losseplads eller helt alene på andre måder. Når de kommer ind i børnebyen, får de mulighed for at være trygge og i sikre hænder, siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne.

- De har mulighed for at blive hele børn og hele voksne, tilføjer han.

Eleverne har blandt andet afholdt en fugleskydning, hvor salg af kaffe og kage gav penge i kassen til indsamlingen.

Lørdag afholder de også en julebasar, hvilket de har gjort gennem flere år. Her sælger de gløgg og æbleskiver, mens eleverne udlodder præmier i en tombola og sælger varer, som de lokale butikker har doneret.

- Jeg er med til at hjælpe andre

Under fugleskydningen tidligere i år stod Selma Gleichman blandt andet i en bod, hvor de solgte kaffe og kage. Samtidig har hun deltaget i et løb, hvor hun for hver runde fik doneret beløb til indsamlingen fra sponsorer.

Artiklen fortsætter under billedet.

Selma Gleichman er glad for, at hun kan hjælpe andre. Foto: Kasper Larsen - TV2 ØST

Og hun er glad for, at hun kan gøre noget for at hjælpe andre.

- Det har givet mig en følelse af, at jeg er med til at hjælpe. At jeg er med til at hjælpe de her børn til at få nogle chancer i livet, siger Selma Gleichman.

Hun går selv i 8. klasse på skolen, og hun mener ikke, det er rimeligt, at ikke alle børn kan få uddannelse ligesom hende.

- Jeg synes ikke, det er fair. Alle skal have de samme muligheder, og jeg synes, det er synd for folk, der ikke kan få lov til at gå i skole. Og det vil jeg rigtig gerne hjælpe dem med, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Salisa Nielsen har selv været ude med raslebøssen for at samle penge ind til SOS Børnebyerne. Foto: Kasper Larsen - TV2 ØST

- Vi har lært, at vi gør en meget god gerning

Også Salisa Nielsen, som går i 1.g, har deltaget i indsamlingen.

Hun været ude med raslebøssen og stemme dørklokker hos borgere i Næstved for at samle penge ind. Hun har desuden selv doneret penge til SOS Børnebyerne.

Vi ved, at vi gør en god gerning, og det giver mig en rigtig god følelse

Salisa Nielsen, elev, Herlufsholm Skole

Og i billedkunst har hun lavet nogle kreative hortensiaer i glimmer, som skal sælges som julepynt i basaren.

- Vi har lært, at vi gør en meget god gerning, fordi vi hører alt muligt om, hvad der sker i SOS Børnebyerne i Afrika og andre steder. Jeg synes personligt, at det er meget synd for dem. Og vi ved, at vi gør en god gerning, og det giver mig en rigtig god følelse. Vi lærer også, at det ikke er alle i denne verden, der har det godt. Det skal vi gøre noget ved, siger Salisa Nielsen.  

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Kasper Larsen - TV2 ØST

Direktør: - Skal sikre børn et kærligt hjem

Over et par år har eleverne indsamlet de 250.000 kroner, som de lørdag kunne overrække til Mads Klæstrup Kristensen, som er direktør i SOS Børnebyerne.

Pengene går til at sikre, at børnene får en mor, nogle søskende, et kærligt hjem, tryghed og en mulighed for at være børn

Mads Klæstrup Kristensen, direktør, SOS Børnebyerne

Samlet set har de i alt doneret en million kroner til formålet over de sidste 25 år. Og pengene kommer til at gøre en stor forskel for børnenes liv i Eldoret i Kenya ifølge direktøren.

- Pengene går til at sikre, at børnene får en mor, nogle søskende, et kærligt hjem, tryghed og en mulighed for at være børn og vokse op og blive nogle voksne, der kan ændre forholdene i Kenya, siger han.

I SOS Børnebyerne sørger organisationen for, at nogle af verdens mest udsatte børn får en familie og trygge rammer at vokse op i. De får serveret mad og mulighed for at gå i skole og lege, fortæller direktøren.

Artiklen fortsætter under billedet.

Direktør i SOS Børnebyerne, Mads Klæstrup Kristensen, glæder sig over, at de kan modtage 250.000 kroner fra Herlufsholm Skole. Foto: Kasper Larsen - TV2 ØST

Forstander: - Det gør elever til mere vidende mennesker

På Herlufsholm Skole mener man, at det er en god læring for eleverne at hjælpe andre. Derfor har man holdt fast i samarbejdet med SOS Børnebyerne i de sidste 25 år.

- Det at hjælpe andre, synes vi, er en helt naturlig del af, at unge skal have den oplevelse og prøve at hjælpe andre, fordi det, tror vi, gør dem til mere vidende mennesker, siger Torben von Lowzow, som er forstander på Herlufsholm Skole.

- De ved mere om, hvad der foregår ude i verden, og det vil dermed senere give dem nogle holdninger, som vi synes, er gode at tage med herfra, tilføjer han. 

Selvom man har overrakt pengene i dag, så fortsætter eleverne med at samle penge ind til SOS Børnebyerne. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App