¨

Helge Adam Møller stiller op til valget

Foto: TV ØST

Den 68-årige Helge Adam Møller stiller op til folketingsvalget for De Konservative - igen.

Den konservative Helge Adam Møller gør nu et overraskende comeback til dansk politik.

Den 68-årige Helge Adam Møller besluttede ellers for fem måneder siden ikke at genopstillede ved det kommende folketingsvalg med henvisning til, at han var "løbet ind i nogle helbredsproblemer, som gjorde, at jeg ikke kunne yde 100 procent".

Men efter at den konservative forsvarspolitiske ordfører den 11. august blev erklæret rask, har han besluttet igen at melde sig under fanerne.

- Herning-kredsen ringede i går og spurgte, om jeg var interesseret, og da jeg jo er halvt vestjyde, var jeg selvfølgelig klar til at gå ud og kæmpe midt- og vestjydernes sag i Folketinget, forklarer Helge Adam Møller.
Ved det seneste valg var Helge Adam Møller opstillet i Sjællands Storkreds, hvor han fik næsten 9000 personlige stemmer.

Selv om Helge Adam Møller altid har været opstillet i Næstved - hvor han førte valgkampe under sloganet "Hvem skal vi vælge? Helge!" - så har han dog boet i flere år i Vestjylland som ung, mens faderen var regimentschef for Jyske Dragonregiment.

- Jeg har boet i Holstebro, gået på Struer Statsgymnasium, spillet divisionsfodbold mod Herning og sprunget i faldskærm i hele Vestjylland, så det er nærmest som at vende hjem, siger Helge Adam Møller, der bliver indstillet til opstilling af en enig bestyrelse.

Selv om den tidligere jægersoldat ikke har ønsket at løfte sløret for sin sygdom, så har Helge Adam Møller afsløret, at han - efter et antal undersøgelser og en operation - har fået at vide, at helbredet på alle måder er "stabilt og godt".
Før opstillingen af Helge Adam Møller er officiel, skal den godkendes af generalforsamlingen i Herning-kredsen.

I Vestjyllands Storkreds står De Konservative til ét mandat. Helge Adam Møller skal blandt andre kæmpe med den tidligere kristendemokrat Tove Videbæk om det mandat.

02:30 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App