Hård kritik af Næstved Kommune

Tidligere formand for Børnerådet Lisbet Zornig kritiserer nu Næstved Kommune i en sag om tvangsfjernelse. Hun kalder kommunens sagsbehandling for 'grotesk'.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den tidligere formand for Børnerådet Lisbet Zornig Andersen kritiserer nu Næstved Kommune i en tvangsfjernelsessag. I sagen er Zornig bisidder for sin egen niece, der har fået tvangsfjernet sit halvandet år gamle barn.  

Den tidligere Børneråds-formand siger til Ekstra Bladet, at det ikke er selve anbringelsen af barnet, hun er uenig i. Men hun kritiserer kommunen for, at den kun 17-årige mor - ifølge Zornig - ikke får nogen hjælp - og at hun ikke må få samvær med sit barn. Dermed vil barnet få samme dårlige start på livet, som sin mor, mener Zornig:

 - Hun er et produkt af en barndom på en lang række opholdssteder (...). Man kan sige, at arven nu går videre til næste generation, og jeg er dødfrustreret over, at kommunen bliver ved med at gøre dét, der ikke har virket på mine brødre eller min niece. Der er nogle kommuner, der ikke lærer noget, siger Lisbeth Zorning Andersen til Ekstra Bladet.

Næstved kommune vil ikke kommentere på den konkrete sag, men siger, at kommunen som udgangspunkt gør dét, der er bedst for barnet.