Handi-Art 2013 i Næstved

Onsdag begyndte kunstmessen for handicappede på Grønnegade Kaserne i Næstved. Her var der fyldt med en masse forskellig kunst og besøg fra udlandet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Handi-Art 2013 foregår for 11. gang i Næstved. Her er mange kunstnere samlet for at vise deres kunst frem. To ting de alle har tilfældes er, at de alle har et handicap, det kan være psykisk eller fysisk, og at de er kunstnere.

- Det giver fuldstændig ro og jeg bliver så glad indeni, siger Keld Pedersen, fra Kunstskolen Herman, om at male. Han har været med i alle 11 år kunstudstillingen har eksisteret.

Det er Næstved Kulturforening, som står bag arrangementet. I alt udstiller 16 forskellige kunstgrupper deres kunst. Der er også internationalt besøg, der er kunstnere fra Litauen, Tyskland, Finland og Polen.

Årets kunstner er Mona Lisa

På udstillingen er der mange forskellige slags kunst; der er malerier, kunst lavet i ler, billeder lavet på computer, glaskunst og meget mere.

I år er årets kunstner Maja Mona Lisa Pedersen fra Kreatisterne i Nykøbing Sjælland. Hun laver glaskunst og får blandt andet inspiration fra dyreriget. Især fabeldyr er hun glad for. Derfor pryder hendes kunst forsiden af folderen til Handi-Art 2013.

For kunstnerne på udstillingen handler det om at vise deres kunst frem, få inspiration fra hinanden, få nye bekendtskaber, hygge sig og sælge deres kunstværker.

Handi-Art 2013 fortsætter torsdag den 22. august og fredag den 23. august fra 10-17. Der er gratis adgang for alle.

Du kan læse mere om Handi-Art 2013 her.