¨

Halv million kroner for at få vanrøgtede hunde gjort klar

Foto: TV ØST

Det kommer formentligt til at koste op mod en halv million kroner at få de 91 vanrøgtede hunde fra en landejendom nordvest for Næstved gjort klar til adoption.

91 ekstra hunde giver ikke bare ekstra arbejde. Det giver i den grad også økonomiske udfordringer. Vurderingen på internatet i Roskilde er lige nu er, at det vil koste op mod en halv million kroner at få de mange hunde tjekket igennem og gjort klar til adoption. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Læs også: Vanrøgt: 91 hunde gik i afføring til bugen
Billeder: De forsømte hunde reddet ud

Mandag aften fik internatet besked om, at en stor flok vanrøgtede hunde var på vej til stedet fra en landejendom nordvest for Næstved. 91 hunde var fundet i en lade, hvor de gik i afføring til bugen, og det store arbejde med at få pelsen rengjort eller klippet helt af gik tirsdag i gang.

Læs også: Dyrenes Beskyttelse: Den største sag nogensinde

62 af hundene er blevet i Roskilde, to er aflivet, mens resten er sendt til Fyn, fordi der simpelthen ikke var plads til dem alle i Roskilde, der normalt kun kan have 50 dyr ad gangen.

100.000 kroner på vej

Hundene skal ud over en grundig sanering igennem et større tjek for orme, og så er der også en del, der skal have kigget på tandsættet.

- Jeg håber, at denne sag kan holdes under en halv million kroner i omkostninger, men alle hunde skal i fuld narkose for at få tjekket deres tænder, siger Rikke Christensen-Lee fra internatet i Roskilde til avisen.

Læs også: Dyreinternat beder om hjælp i stor vanrøgtssag

Heldigvis var allerede tirsdag god hjælp fra frivillige og andre venlige borgere. I alt 100.000 kroner blev samlet ind til stedet, og flere var forbi for at give en hjælpende hånd med arbejdet med at trimme de mange hunde.

Tyggeben og trimmere

Derudover blev der doneret både tyggeben, hårtrimmere, halsbånd og meget mere.

- Det betyder rigtig, rigtig meget. Vi er i en situation, der næsten ikke kan overskues, og så giver den her støtte og hjælp lidt mere energi, siger Tina Engberg, der er kommunikationschef i Dyrenes Beskyttelse.

Læs også: Hjælpen strømmer ind til vanrøgtede hunde

Det er dog økonomisk hjælp, som internatet lige nu har mest brug for, tilføjer hun.

Læs også: Ny vanrøgtssag: 21 hunde afmagrede og dehydrerede

Her kan du se, hvordan du kan støtte behandlingen af de nødstedte dyr.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App