Hafidas morder indtalte besked til offer efter drabet

41-årig mand bad sin kæreste om at ringe, selv om han 15 timer tidligere havde kvalt hende og skjult liget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

15 timer efter at en 41-årig mand i fjor dræbte sin kæreste, Hafida Bourouih, indtalte han en besked på hendes telefonsvarer. På det tidspunkt lå Hafidas lig smidt på en skrænt ved en spejderhytte i Sydsjælland.

- Hej Hafida, det er xx her. Kan du ikke lige ringe, når du får beskeden her, lyder beskeden, som anklager Sune Ploug Sørensen har afspillet fredag ved Retten i Glostrup.

Her sidder eksmanden tiltalt for drabet på Hafida Bourouih. Han har tilstået drabet, som skete i Hafida Bourouihs lejlighed i Glostrup den 24. juli sidste år.

Løj over for søsteren

Da eksmanden indtalte beskeden på Hafidas telefonsvarer, var Hafida død, men han gjorde på det tidspunkt fortsat gode miner til slet spil.

Anklageren har fredag formiddag afspillet flere telefonsamtaler, blandt andet en samtale mellem eksmanden og Hafidas søster, som også fandt sted, inden der kom et gennembrud i sagen.

På den samtale hører man eksmanden sige, at han blandt andet frygter, at Hafida kan være blevet voldtaget. Men i virkeligheden vidste han bedre. Hun var død, og han havde dræbt hende.

Krøb til korset på tredjedagen

Gennembruddet i sagen kom den 25. juli - dagen efter drabet - da et par erfarne politifolk blandt andet ud fra eksmandens ageren - fattede mistanke til ham. Han blev anholdt og dagen efter fremstillet i grundlovsforhør.

På det tidspunkt var Hafidas lig ikke fundet, og retten valgte derfor kun at opretholde anholdelsen af eksmanden i tre døgn.

To dage efter opdagede en borger nogle sorte affaldssække, der var smidt i naturen i Albertslund. Politiet blev tilkaldt, og sækkene viste sig at indeholde flere af Hafidas ejendele - blandt andet hendes telefon.

På tredjedagen, inden eksmanden skulle i retten igen, krøb han til korset. Over for politiet forklarede han nu, at han havde kvalt sin kæreste, og at han havde skjult liget på en skrænt i Klinteby ved Næstved.

/ritzau/