Hafidas drabsmand sværter hendes eftermæle i retten

Anklagemyndighed har afvist en tilståelsessag for ikke at lade drabsmands forklaring stå alene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 41-årige eksmand til Hafida Bourouih lægger ikke fingrene imellem i beskrivelserne af sin kæreste, som han dræbte ved kvælning i juli sidste år, og hvis lig blev fundet ved Næstved.

Fredag bliver eksmanden afhørt ved Retten i Glostrup, hvor han er tiltalt for drabet, som han har erkendt sig skyldig i.

Anklager Sune Ploug Sørensen har gjort et stort nummer ud af at afhøre ham om forholdet til Hafida, og det er ikke pæne ord, der bliver sagt.

- Jeg hadede Hafida for den måde, hun behandlede mig på, og den måde, hun behandlede vores børn på, lyder det blandt andet fra den 41-årige.

Var voldelig over ham

Ifølge ham har Hafida flere gange været voldelig over for ham, og hun har også smadret parrets ting. Han beskriver hende desuden som en dårlig mor, der har forsømt parrets to drenge, der blev født i henholdsvis 2010 og 2012.

Anklagemyndigheden giver dog ikke fem flade øre for store dele af eksmandens forklaring. Det fortalte Sune Ploug Sørensen ved retsmødets begyndelse.

- Det er grunden til, at denne sag ikke bliver kørt som en tilståelsessag. Så ville tiltaltes forklaring have fået lov at stå alene, og det mener anklagemyndigheden ikke, at den skal have lov til.

Manglende svar på pengeoverførsel

Under afhøringen er anklageren flere gange gået eksmanden på klingen. Blandt andet omkring hans påstande om, at han hver måned har givet Hafida 20.000-30.000 kroner.

- Hvordan kunne du give hende de penge. Ifølge oplysningerne fra Skat har du ikke haft nogen indkomst fra 2009 til 2013, lyder det spørgende fra anklageren.

Nogen rigtig god forklaring på det eksmanden ikke kommet frem med, og det er blevet nævnt i retten, at der muligvis vil blive indledt en sag om skatteunddragelse mod ham af samme grund.

/ritzau/