Hafida-sag: 12 år for drab og overvejelser om partering

Anders Bård Larsen, Hafidas drabsmand, fik mandag i Retten i Glostrup 12 års fængsel for kvælning. Hendes lig blev sidste år fundet ved Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

41-årige Anders Bård Larsen idømmes 12 års fængsel for mordet på sin kæreste Hafida Bourouih. Det afgjorde Retten i Glostrup mandag.

Bård Larsen kvalte sin 39-årige kæreste, der er mor til parrets to børn, i hendes lejlighed i Glostrup 24. juli sidste år. Derefter skjulte han liget ved en skrænt bag en spejderhytte i Klinteby ved Næstved.

Fem dage efter mordet erkendte Bård Larsen at have dræbt sin kæreste. Han var allerede anholdt af politiet.

Derfor kunne sagen have kørt som en tilståelsessag, men anklageren valgte at gøre det til en nævningesag, fordi man ville have hele sandheden frem og ikke mente, at tiltaltes forklaring af mordet var fyldestgørende.

Lokkede ham tilbage

Anklageren sigtede også Bård Larsen for usømmelig omgang med liget, fordi han efter mordet overvejede at partere Hafida Bourouih i et forsøg på at skjule drabet.

Mandag, der var fjerdedagen for retssagen, fandt Retten i Glostrup ham skyldig i at ville skære kæresten i stykker og dermed forsøge at slippe af sted med drabet.

Retten fandt, at den eneste grund til, at Bourouihs børn og familie har et lig at begrave er, at politiet tidligt anholdte Bård Larsen.

Han blev allerede taget i politiets varetægt på drabsdagen, da den afdødes familie lokkede Bård Larsen tilbage til Bourouihs lejlighed i Glostrup, hvor politiet ventede med familien.

Har lyst til at anke

Retssagen har fået stor bevågenhed, fordi Anders Bård Larsen efter mordet blev tildelt forældremyndigheden over parrets to børn. Afdødes familie kæmper stadig for at få tildelt retten over de to børn, der nu er tre og fem år.

Den tiltalte mente ikke, at det nye billede af forbrydelsen og parrets samliv, der kom frem i retssagen, var korrekt.

- Det liv, som vi levede, og det liv, som kom frem i retten, er to forskellige ting. Det giver mig lyst til at anke, fordi det er så forskelligt, sagde den 41-årige i retten mandag.

Anders Bård Larsen har udbedt sig betænkningstid og har nu 14 dage til at vurdere, om han vil anke sagen.

/ritzau/