Hærværk i børnehave (Video)

Børnehaven Natteravnen har nu fået nok af byens unge og meldt dem til politiet for hærværk. I løbet af weekenden har børnehaven fået smadret legetøj og blomsterkrukker på legepladsen. Og som prikken over i'et tændte de unge også bål op af huset.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Da børnene kom i børnehaven Natteravnen mandag morgen, havde ubudne gæster brugt weekenden til at ødelægge børnenes legetøj og blomsterne på legepladsen - og ikke nok med det, de havde også tændt bål op af huset.

- De har lukket vores kaniner ud, og så fik de ikke noget mad, og de har ødelagt nogle af vores ting. Det er ikke sjovt, og nu har vi ikke noget at lege med, siger Mathias Blak, der går i børnehaven Natteravnen.

Ligesom børnene, er forældrene også blevet sure over hærværket i børnehaven.

- Det er dybt tragisk, at folk ikke kan lade ting være. Det er svært at stoppe, når det er et åbent område, jeg ved ikke, hvad man skal gøre, siger forælder Bo Sørensen.

Det er ikke første gang, at børnene og pædagogerne i Natteravnen er mødt op til ødelagte ting. I det sidste halve år, har børnehavens legeplads været plaget af det, som de selv kalder drengestreger. Efterladte pizzabakker og chipsposer får børnehaven til at tro, at det er unge mennesker, der har lavet hærværket på legepladsen.

Indtil nu har børnehaven set gennem fingre med drengestregerne. Men weekendens hærværk har fået Nattergalen til at melde hærværket til politiet.

- For en halv time siden, har jeg fået en anmeldelse fra børnehaven, og fået bekræftet at der har været noget hærværk igennem det seneste stykke tid. Jeg vil tage en kontakt til både børnehaven og skolen nu og finde ud af, hvem det er, der bruger det legepladsen. Omfattende er det ikke, men det er irriterende, sagde Axel Ahm, der er landbetjent ved politiet i Tappernøje, til TV2 ØST tirsdag formiddag.

For at undgå hærværk i fremtiden, undersøger Nattergalen nu, hvad de kan gøre for at holde de ubudne gæster ude.

- Nu vil vi have overvåget vores legeplads og få undersøgt, hvad vi kan gøre for at få den overvåget. Vi begynder jo at frygte for vores dyr, og for at de skal brænde hele huset af, siger Laila Elmegaard.

[video:flv:090331_boernehave.flv]