Grundlovsforhøret er i gang: Mand bag syv bilrøverier mistænkes for drabsforsøg

Manden, der i går var hovedperson i en ti timer lang menneskejagt, er nu til grundlovsforhør. Han mistænkes for drabsforsøg og røverier.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdag aften blev en 50-årig mand fra Næstved anholdt i København.

Det skete efter, at han mellem klokken 10.19 og 12.31 lørdag truede sig til intet mindre en syv biler og skød en mand i benet.

Manden startede i Vejlø syd for Næstved, hvor han skød en anden mand i benet og skød mod et hus.

Derefter truede han personer i Snesere, Faxe, Haslev og Ulstrup til at udlevere ham deres bilnøgler, og i alt lykkes det ham at stjæle syv biler. 

Massiv politiindsats

Politiet gjorde en massiv indsats for at få fanget manden, og det lykkedes så lørdag aften.

- Det er meget usædvanligt, at vi oplever den type adfærd, som han lagde for dagen i går. Derfor satte vi også massivt ind dagen igennem i håb om hurtigt at få ham anholdt og stillet til regnskab for de mange hændelser, der skete i løbet af dagen i går, fortæller vicepolitiinspektør fra Sydsjællands og Lolland-Falsters politi Søren Ravn-Nielsen.

Grundlovsforhør igang

Klokken 10.45 søndag begyndte grundlovsforhøret for den 50-årige.

Ifølge Søren Ravn-Nielsen er der stillet krav om, at manden varetægtsfængsles.

- Der er en lang række overtrædelser, som spænder fra drabsforsøg eller grov vold, røverier, brugstyverier, ulovlig tvang og så videre. Så der er en lang række forhold, vi vil sigte ham for, siger vicepolitiinspektøren.

Den anholdte er indtil videre kun afhørt meget sparsomt, så det er endnu for tidligt at sige noget om, hvorvidt han var påvirket under røverierne.