¨

Grundlovsforhøret er i gang: Mand bag syv bilrøverier mistænkes for drabsforsøg

01:17

Det var en massiv politiindsats, der lørdag aften resulterede i, at den mulige gerningsmand blev anholdt, fortæller vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen.

Det var en massiv politiindsats, der lørdag aften resulterede i, at den mulige gerningsmand blev anholdt, fortæller vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen. Foto: Per Rasmussen

1 af 2

Manden, der i går var hovedperson i en ti timer lang menneskejagt, er nu til grundlovsforhør. Han mistænkes for drabsforsøg og røverier.

Lørdag aften blev en 50-årig mand fra Næstved anholdt i København.

Det skete efter, at han mellem klokken 10.19 og 12.31 lørdag truede sig til intet mindre en syv biler og skød en mand i benet.

Manden startede i Vejlø syd for Næstved, hvor han skød en anden mand i benet og skød mod et hus.

Derefter truede han personer i Snesere, Faxe, Haslev og Ulstrup til at udlevere ham deres bilnøgler, og i alt lykkes det ham at stjæle syv biler. 

Læs også Mand anholdt på Amager efter skyderi og syv biltyverier

Massiv politiindsats

Politiet gjorde en massiv indsats for at få fanget manden, og det lykkedes så lørdag aften.

- Det er meget usædvanligt, at vi oplever den type adfærd, som han lagde for dagen i går. Derfor satte vi også massivt ind dagen igennem i håb om hurtigt at få ham anholdt og stillet til regnskab for de mange hændelser, der skete i løbet af dagen i går, fortæller vicepolitiinspektør fra Sydsjællands og Lolland-Falsters politi Søren Ravn-Nielsen.

Grundlovsforhør igang

Læs også Politiet leder efter ukendt gerningsmand: Har truet sig til biler efter skudepisode

Klokken 10.45 søndag begyndte grundlovsforhøret for den 50-årige.

Ifølge Søren Ravn-Nielsen er der stillet krav om, at manden varetægtsfængsles.

- Der er en lang række overtrædelser, som spænder fra drabsforsøg eller grov vold, røverier, brugstyverier, ulovlig tvang og så videre. Så der er en lang række forhold, vi vil sigte ham for, siger vicepolitiinspektøren.

Den anholdte er indtil videre kun afhørt meget sparsomt, så det er endnu for tidligt at sige noget om, hvorvidt han var påvirket under røverierne. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App