¨

Grønne trafiklys skal hjælpe brandmænd

Foto: TV ØST

Når deltidsbrandmændene skal skynde sig ind på brandstationen i Næstved, går det ofte for langsomt. Nu vil de have grøn bølge i trafikken. Det skriver netavisen Beredskabsinfo.

Langsom udrykningstid
Det må højest tage fem minutter fra alarmen går, til en brandbil fra Næstved Brand & Redning skal være ude på vejen. Men det kniber det med.

Kun godt halvdelen af brandudrykningerne afgår inden for de krævede 5 minutter. Det gør Næstved Brand og Redning til nogle af de langsomste i landet.

Grøn bølge i trafikken
Nu vil brandvæsenet arbejde for at få etableret grønne bølger til deltidsbrandfolkene, så de bliver mødt af grønt lys i krydsene på vej til stationen.

I praksis skal deltidsbrandfolkenes biler forsynes med en Brobizz-lignende sender, der kommunikerer med en modtager ved lyskrydsene.

Når deltidsbrandmanden er ca. 150 meter fra lyskrydset, registreres det af signalanlægget, og hvis der allerede er grønt lys, bliver dette forlænget, så deltidsbrandmanden er sikker på at nå med over.

Hvis der er rødt, sker der et gennemløb af signalprogrammet, således at andre trafikanter fortsat kan nå at komme ud af krydset.

Sparer tid
Beregninger viser, at hvis systemet indføres i deltisbrandmændenes biler, så kan der opnås en tidsmæssig besparelse på op til et halvt minut.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App