Graffiti mod trafik-usikkerhed

I Odsherred og Næstved tog de onsdag hul på en kampagne, der skal forstærke opmærksomheden for deres medarbejdere bag rattet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er sjældent, man får lov at lave graffiti på en kommunal ejendom.

Men det var ikke desto mindre, hvad der blev lavet – og betalt for – onsdag ved Kildemarkscentret i Næstved, der er base for sosu-hjælperne i kommunen.

Og selv om graffiti nok klinger ulovligt, var det skam med spray og skabelon, at der blev malet budskaber på parkeringspladsen ved Kildemarkscentret.

- Budskabet med mønstrene er et led i kampagnen Kør Bil Når Du Kører Bil, som sætter fokus på, at man altså skal holde fingrene fra telefonen og gps’en, når man kører bil, siger seniorprojektleder Ursula Friis fra Rådet for Sikker Trafik.

Uopmærksomhed forårsager dødsulykker

Det er Ursula Friis, der står for kampagnen i Næstved og hun lægger vægt på vigtigheden af noget så simpelt som opmærksomhed i bilen.

- Det er et kæmpe problem, når folk er uopmærksomme. 35 % af alle dødsulykker skyldes uopmærksomhed og i hver tredje af dødsulykkerne involverer erhvervskøretøjer, siger Ursula Friis.

Derfor er hun begejstret over kommunernes velvillighed.

- Jeg synes, det er godt, når kommuner som Næstved og Odsherred går forrest i det her. Mange almindelige virksomheder nu husker deres folk på at være opmærksommed i trafikken, så det er kun naturligt, at kommunerne følger efter.

Væk efter en måned

Frygt ej – spraymalingen kommer ikke til at pynte parkeringspladsen for længe.

Maleren udtaler, at den har en synlighed på omkring en måned.

Budskabet skulle dog gerne holde længere.

Det er en medarbejder på stedet dog ikke så sikker på.

- På længere sigt skal det nok virke, men så kan det risikere at gå tilbage igen, vurderer Mona Nielsen, der arbejder på Kildemarkscentret.

- Så skal man nok have en reminder igen, siger hun.