Golfkrig i Mogenstrup

Naboen til Sydsjællands Golfklub er utilfreds med, at vildfarne goldfbolde havner i markerne og at golfspillerne tramper kornet ned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Anja de Vos Hansen fra Mogenstrup er godt træt af sin nabo, Sydsjællands Golfklub, der ligger klods op af hendes marker i Mogenstrup.  De mange golfglade besøgende i klubben betyder både golfbolde og golfere i afgrøderne.

- Problemet er jo, at de bolde, der havner i marken, bliver slået i stykker i maskinerne, når vi høster, og derfor kommer der rester ind i afgrøderne og forurener, siger hun.

Golfklubben beklager problemerne med de vildfarne bolde, men selv om konflikten mellem de to naboer har stået på i et års tid, er det stadig ikke lykkedes at finde en løsning.

- Vi har flere gange talt med dem, og vi vil meget gerne være på god fod med vores naboer, siger golfklubbens formand, Jørgen Kold.

Han mener dog ikke, at det kan undgås, at der ryger golfbolde ind til naboen.

- Det er jo det, der hedder en skævert, og det er der næppe nogen golfere, der gør med vilje.  Man får strafpoint for det, så det er jo ikke noget, vi ønsker, siger han.

Men golfspillerne skal gøre sig mere umage, mener Anja de Vos Hansen, for hun har alene det sidste år fundet omkring 1000 golfbolde på sine marker.

- Golfklubben kunne leje et stykke land af os, der går op til deres grund – så kunne de plante græs og et læhegn, så golfspillerne kunne hente deres bolde der, siger hun.

Men det løsningsforslag afviser golfklubben.

- Vi har bedt vores medlemmer om at være mere påpasselige, og vi har sat skilte op, hvor der står, at man ikke må gå ind på naboens mark. Men vi har hverken råd til eller mulighed for at leje land af dem, siger Jørgen Kold.