General vil have 100.000 af socialdemokrat

Socialdemokraternes tidligere forsvarsordfører og nuværende medlem af Folketingets Forsvarsudvalg skal nu i retten for at tale grimt om general.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Socialdemokraternes tidligere forsvarsordfører og nuværende medlem af Folketingets Forsvarsudvalg, John Dyrby Paulsen (S), skal gribe dybt i lommerne, hvis han i dag tvinges til at betale erstatning til en general i Forsvaret.

Mindst 100.000 kroner og sagens omkostninger skal han betale, lyder kravet fra Chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Per Ludvigsen. Han anklager John Dyrby Paulsen for at have udbredt injurier om hans person.

General stod bag ulovlig udlicitering

Stridens kerne i retssagen er, at Per Ludvigsen i kraft i sin daværende position som chef for Forsvarets Materieltjeneste fjernede opgaver med at reparere motorer på Søværnets skibe fra Flådestationen i Korsør, og gav den til et privat firma. En udlicitering som en senere rapport har stemplet som ulovlig.

Det fik dengang John Dyrby Paulsen til i en række læserbreve at antyde, at udliciteringen blev saboteret, fordi der var et personligt venskab mellem Per Ludvigsen og direktøren i det firma, der fik tildelt opgaven.

Søgsmål er noget pjat

Men generalens krav er noget fjolleri, mener John Dyrby Paulsen.

- Jeg forventer, at jeg bliver frifundet for alle punkter. Nu har en general igennem en årrække været med til at træde på nogle medarbejdere i Forsvaret, og så bryder hans verden sammen, når det bliver påtalt. Det er noget pjat, siger han til TV2 ØST.

Han er overrasket over, at generalmajoren ikke har villet tage debatten i offentligheden.

- Det er interessant, at generalen overhovedet ikke har ønsket at forholde sig til kritikken i offentligheden. Han har endnu ikke sagt ét ord om substansen af mine påstande. Nu ender det i juristeri i en retssal – men jeg tror stadig ikke, at han har noget som helst at komme efter, siger John Dyrby Paulsen.

Retssagen foregår ved Retten i Næstved i dag.