Gårdejer nægter at grave vandhul: Nu er han politianmeldt

Næstved Kommune anmelder gårdejer Henrik Pedersen til politiet, fordi han nægter at grave et vandhul på sin egen grund

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En gårdejer fra Næstved er blevet politianmeldt, fordi han nægter at grave et vandhul på sin egen grund. 

Det er Næstved Kommune, som står bag politianmeldelsen af gårdejer Henrik Pedersen. Kommunen kræver, at gårdejeren genetablerer et vandhul, som han for fem år siden fyldte op med jord.

Sagen blev behandlet af politikerne på et møde i Teknisk Udvalg i dag, hvor embedsmændene anbefalede, at Henrik Pedersen meldes til politiet ”med anmodning om, at der pålægges såvel tvangsbøder til forholdet lovliggøres som bøde for overtrædelsen af påbuddet i henhold til naturbeskyttelsesloven.”

Jeg er helt rystet over, at det kan blive så voldsomt. Det er helt latterligt, fordi der ikke har været vand i det vandhul i mange år, siger gårdejer Henrik Pedersen.

Hos Næstved Kommune erkender Søren Revsbæk (Venstre), formand for Teknisk, at det et drastisk skridt at politianmelde gårdejeren. 

- Men det er den mulighed, kommunen har. Når sagen er gået i stå, så er det, hvad der skal til. Når han graver sit vandhul, så trækkes politianmeldelsen tilbage, siger han og tilføjer:

Striden mellem gårdejer Henrik Pedersen og Næstved Kommune går på, hvor mange kvadratmeter det tidligere vandhul har været. Hvis vandhullet er over 300 kvadratmeter, skal der søges dispensation. Gårdejeren fortæller, at vandhullet ikke var meget over 100 kvadratmeter. 

- Selvom jeg personligt synes, det er underligt at skulle ind og fortælle en mand, hvad han må og ikke må på sin egen ejendom, så drejer det sig om naturbeskyttelsesloven paragraf tre om vandhul, som man ikke bare må fylde op. Det skal altså graves op, siger Søren Revsbæk. 

Gårdejer: Helt latterligt 

Gårdejer Henrik Pedersen valgte for mere end ti år siden at fylde vandhullet med jord, fordi det ifølge ham tørrede ud og tiltrak rotter. 

- Jeg er helt rystet over, at det kan blive så voldsomt. Det er helt latterligt, fordi der ikke har været vand i det vandhul i mange år. Derfor har jeg ikke tænkt mere over det og bare jævnet det, siger Henrik Pedersen.

Henrik Pedersen indrømmer, at han burde have søgt dispensation hos Næstved Kommune, inden han begyndte at jævne vandhullet.  

- Jeg ærgrer mig over, at jeg ikke tog et billede af vandhullet, inden jeg jævnede det. Men de (kommunen red.) er slet ikke til at snakke med, siger han og tilføjer: 

- Men det er åbenbart, hvad man kan vente sig af Næstved Kommune.

 


Nyhedsoverblik