Galleri: Så smadret er bygning efter eksplosion i hæveautomat

Se de første billeder af, hvordan der ser ud inden i den bygning, der natten til torsdag blev knust af en eksplosion i en hæveautomat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et forsøg på at sprænge sig ind i en hæveautomat i Fensmark ved Næstved endte natten til torsdag i store ødelæggelser i den bygning, som hæveautomaten stod i.

Efter politiet nu har afsluttet arbejdet på stedet kan offentligheden nu også se de omfattende skader på bygningen.

Mens eksplosionen ifølge politiet ikke gav tyvene adgang til hæveautomatens penge, så er skaderne på bygningen omfattende. Faktisk var beredskabet torsdag morgen en overgang i tvivl om, om bygningen stod til at redde.

Bygningen ejes af den lokale Superbrugs. På billederne ses Hans Larsen, der er direktør for Fensmark Brugsforening, som her viser vores fotograf skaderne.

Bygning ødelagt med gas

Politiets undersøgelser tyder på, at gerningsmændene har pumpet gas ind i hæveautomaten, som de derefter har antændt. Den efterfølgende gaseksplosion er årsagen til de store ødelæggelser.

Natten til onsdag fandt en lignende eksplosion sted i en hæveautomat i Ølstykke nordvest for København. Politiet ved dog endnu ikke, om de to sager kan kædes sammen.

Politiet vil dog meget gerne høre fra vidner eller andre, der måske ved noget om sagen. Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4.