¨

Fysioterapeutuddannelsen i Næstved hitter

Foto: TV ØST

I Næstved kæmpede over 400 ansøgere om de tyve pladser, der er op fysioterapeutuddannelsen i Næstved efter sommerferien.

Det er kamp om at bliver fysioterapeut i Næstved. I alt har 404 ansøgt uddannelsen, men det er kun 20 studerende, der kan starte efter til september. Såan er konklussionen i en pressemeddelelse fra University College Sjælland.

Ifølge Politiken er fysioterapeutuddannelsen den anden mest populære uddannelse i Danmark.

Men uddannelseschefen efterlyser flere studiepladser.

- Vi ville meget gerne have flere studerende, så det er ærgerligt, at vi må afvise så mange. Når vi i Danmark har en målsætning om, at 60% af en ungdomsårgang får en mellemlang eller lang videregående uddannelse, ville vi gerne have mulighed for at optage flere studerende, siger uddannelseschef på fysioterapeutuddannelsen i Næstved Bodil Vassard i pressemeddelelsen.

Hun forklarer videre, at det ikke vil efterlade de unge i arbejdsløshed, hvis de får lov til at øge antallet af studiepladser.

- Der er praktikpladser nok, og jobsituationen er god med mange muligheder. I disse år vokser aftagerfeltet især på det private felt med fysioterapeutiske klinikker, siger Bodil Vassard.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App