Frygter at tabe årgang på gulvet

Der vil komme flere ubeskæftigede og uddannelsesløse unge mellem 15 og 17 år. Det frygter hver tredje kommunaldirektør, der håber på mere fokus på problemet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nutidens unge mellem 15 og 17 år vil i stigende grad havne i arbejdsløshedskøen eller stå uden uddannelse.

Det frygter hver tredje kommunaldirektør i en rundspørge blandt 60 af landets kommuner, som Ritzau har foretaget

Jens Christian Birch fra Næstved Kommune er en af de kommunaldirektører, der mener, at flere unge end tidligere er i færd med at kvalificere sig til et liv på kontanthjælp. Han henviser til, at 11.000 af landets unge mellem 15 og 17 år hverken arbejder eller er i færd med af uddanne sig.

- I Næstved har vi godt 200 unge, som ligger i kategorien. Vi forsøger via forskellige tiltag at få dem i uddannelse, men det er en udsat gruppe, og det er et problem. Især for drengene, siger han.

Kommunaldirektøren giver blandt andet bogliggørelsen af uddannelser skylden samtidig med, at den økonomiske krise nærmest har støvsuget arbejdsmarkedet for ufaglærte job. På den måde bliver unge uden andre faglige kvalifikationer end folkeskolen særlig hårdt ramt.

Spørger man ungdomsforsker ved Danmarks Pædagogiske Universitet Mette Pless, så har vi da heller  ikke endnu set toppen af den arbejdsløshedsstigning, der vil påvirke ungdomsårgangene i forbindelse med finanskrisen.