¨

Fremragende fysiklærer får medalje: Bruger dukker og klovne

00:43

Martin Frøhling Jensen har fået en medalje for sin undervisning.

En gymnasielærer fra Næstved er så dygtig til at undervise, at han har fået en fornem medalje for det.

Martin Frøhling Jensen kan noget specielt. Den 41-årige gymnasielærer formår at gøre et lidt støvet fag som fysik vedkommende og spændende.

- Han er en rigtig god lærer, og han forklarer tingene, så man forstår dem, siger Signe Høj, der går i 3.g på Næstved Gymnasium.

Faglig begejstring

Det er egentlig ikke fordi, der er så meget hokus pokus over det, Martin Frøhling Jensen gør. Det handler om at have passion for sit fag og give den videre.

- Jeg får ikke meget op i pædagogiske teorier og den slags, så det kommer et andet sted fra. Jeg har en faglig begejstring, som jeg forhåbentlig formår at smitte med, lyder det fra Martin Frøhling Jensen.

Barbiedukker og klovne i undervisningen

Eleverne giver ham ret. De får serveret tal og formler på nye og anderledes måder. For eksempel har de bygget faldskærme til barbiedukker, som de så afprøvede i skolens aula.

- Jeg kan også huske en gang i 1.g, hvor han forklarede afstandskvadratloven med en klovn, der sidder og kaster med bolde. Det gav rigtig god mening, fortæller Signe Høj.

Læreren gør det så godt, at han har fået H.C. Ørsted Medaljen i bronze. En hædersbevisning, der uddeles af Selskabet for Naturlærens Udbredelse, som den berømte fysiker Ørsted selv grundlagde i 1824.

- Jeg blev indstillet af skolens rektor og flere tidligere elever. Det er virkelig fedt, at nogle sætter pris på det, jeg gør, siger Martin Frøhling Jensen.

Han har fået medaljen for "fornem formidling af naturvidenskab på de gymnasiale uddannelser."
Det er netop målet for den populære lærer.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App