Freddy cykler Medieløbet for 3. gang: - Det er fantastisk med så mange på cykler

Det er en tilbagevendende begivenhed for hele familien Nygaard at hoppe på cyklen til Medieløbet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Få minutter før starten lød til 55-kilometer-ruten til årets Medieløb, stod 77-årige Freddy Nygaard alene med sin cykel i startområdet.

Han burde ellers have været flankeret af sin familie, som også skulle ud at cykle, men de havde glemt deres hjelme, og måtte skynde sig hjem at hente dem.

Men den ældre mand havde nu højt humør alligevel.

- Jeg glæder mig meget, og jeg har også trænet op til det. Jeg cykler hver dag, siger han før starten.

Det er tredje gang, at Freddy Nygaard er med til Medieløbet, og sidste år fik TV ØST også en snak med den cykelglade familie, hvor Freddy er alderspræsident.

quote I weekenderne møder jeg mange på vejene. Det er virkelig blevet in at cykle på racer

Freddy Nygaard, 77 år

- Vi er en cykelglad familie. For nogle år siden var min morfar ikke så glad for at motionere, men nu gør han det tit, fordi det er hyggeligt at komme her som familie, sagde 23-årige Jonas Nygaard dengang.

Nåede frem i sidste øjeblik

Og det med at være cykelglad har ikke ændret sig siden, slår Freddy Nygaard fast.

- Det er fantastisk med så mange på cykler. Ikke bare i dag, men også til daglig. I weekenderne møder jeg mange på vejene. Det er virkelig blevet in at cykle på racer, siger han.

Men Freddy Nygaard har nu ikke altid været glad for den tohjulede.

- For nogle år siden sagde min læge til mig, at hvis jeg ikke begyndte at motionere, så ville jeg få sukkersyge. Så siden har jeg tabt mig 25 kilo. Det er bestemt en fordel at holde sig i gang, når man bliver ældre, siger han.

Og det lykkedes også for Freddy Nygaards familie at holde sig i gang i dag. De nåede nemlig frem til startområdet fem sekunder, før starten lød.