¨

Fra vejmand til borgmester

Foto: TV ØST

I dag blev borgmesterkæden i Næstved overdraget for første gang i 23 år. Carsten Rasmussen overtager rollen som bykonge efter ti år som vejmand

Indtil for ganske nylig bestod arbejdsopgaverne I at tømme skraldespande, lave vejarbejde og holde torvet rent. Fra nu af skal Carsten Rasmussen klippe røde snore og holde taler som borgmester for Næstved Kommune. I dag blev borgmesterkæden nemlig overdraget fra den gamle bykonge efter 23 år på posten.

- Jeg går ydmygt til opgaven, men jeg glæder mig til at vise, hvem jeg er. Og selvom jeg bruger to skonumre mindre end Henning Jensen, er jeg sikker på, jeg får mulighed for at vise min egen stil i Næstved, siger Carsten Rasmussen.

Ved det seneste kommunalvalg vandt han posten som viceborgmester med næstflest personlige stemmer. Siden har den 40-årige kommunale kronprins passet politikken sideløbende med jobbet som vejmand. Nu er det endegyldigt slut med arbejdet i den orange arbejdsvest, og det efterlader savn blandt de gamle kolleger.

 

- Vi kommer til at savne ham som den rigtig gode tillidsmand, han var. Han er en skide flink fyr, en god kollega og så er han arbejdsom, fortæller Frank Jørgensen, der har arbejdet med Carsten Rasmussen de seneste ti år.

 

01:49 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App