Fra tanker til lærred

For fire år siden flygtede Majid Hoseini fra Iran til Næstved. På grund af sine oplevelser I Iran lider han af posttraumatisk stress. Gennem malerier omsætter han sine tanker til kunst, og det er der kommet mange flotte billeder ud af.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

45-årige Majid Hoseini har svært ved det danske sprog.

Men det gør faktisk ikke så meget. Han udtrykker sig nemlig gennem sin kunst.

- Jeg taler gennem mine malerier. Det er igennem dem, at jeg udtrykker mine følelser omkring alt det, jeg har oplevet, fortæller han.

Terapeutisk værktøj

Majid Hoseini kom til Danmark for fire år siden. Han flygtede fra krig og rædsel i Iran, og det har sat dybe spor i ham.

Når han omsætter sine tanker og følelser til penselstrøg, har det en terapeutisk effekt på ham.

- Jeg får det bedre af det. Jeg kan bedre koncentrere mig, og mine følelser kommer ud.

Maler for andre

Majid Hoseini maler dog ikke kun for sin egen skyld.

Hvert år donerer han et billede til Danmarksindsamlingen, fordi det er vigtigt for ham, at hjælpe dem i fattigdom og nød.

- Når man, som jeg, kender krigens konsekvenser, kan man kun have medfølelse og omsorg for de mennesker, som har det svært pga. krig, fortæller han.

Det sidste maleri solgte han for 4.400 kroner, og alle pengene gik ubeskåret til indsamlingen.

Udstillinger i regionen

Hans malerier er også blevet udstillet flere gange i regionen. Han har blandt andet udstillet i Galleri Enjoy Art i Næstved samt Næstveds Kunstforening. Han har også udstillet på biblioteker i Haslev, Slagelse og på Møn.

Den 18. februar og 30 dage frem afholder Majid Hoseini udstilling i Sorø. Billederne kommer til at hænge i Troubaduren på Storegade 10 B i Sorø.