Forsvarer: At skyde nogen er ikke lig med at dræbe

Drabstiltalt fortalte kæreste, at han havde skudt én, men det er ikke det samme som at dræbe, mener forsvarer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom man siger, at man har skudt en person, så behøver det ikke betyde, at man nødvendigvis har dræbt nogen.

Det pointerer forsvarer Finn Walther Pedersen i sin procedure i Retten i Næstved, hvor en 21-årig rocker er tiltalt for drab på 22-årige Edin Fakic i december 2013.

- At have skudt en person, er det at have dræbt en? Der er mange, der for eksempel bliver skudt i benet i dette miljø, siger forsvareren.

Som bevis i sagen indgår en rumaflytning, hvor den tiltalte fortæller sin kæreste, at han har skudt en person. Forsvareren mener dog, at mange af de aflytninger, som politiet har foretaget i efterforskningen, er i for dårlig kvalitet til, at man kan bruge dem som bevis.

Et andet af anklagerens beviser er, at Bandidos-rockeren har modtaget et såkaldt "Expect no mercy"-mærke på årsdagen for drabet, hvilket skulle være en form for hædersbevisning.

- Jeg har haft en del sager, og jeg har aldrig hørt, at det mærke skulle have noget med drab at gøre, siger Finn Walther Pedersen.

Anklager og forsvarer er også uenige om, hvorvidt drabet er banderelateret. Det vurderer anklageren i sagen, Emil Folker, at det er. Det er en skærpende omstændighed, som han mener, retten skal tage højde for. Ligesom den tiltalte heller ikke gjorde, da han vidnede, lægger forsvareren ikke skjul på, at den 21-årige ikke altid er på den rigtige side af loven.

- Det er ikke nogen statshemmelighed, at hvis man er relateret til Bandidos, er der en risiko for, at man kan havne i fængsel, siger han.

Men at hans klient skulle have foretaget et præcisionsskud gennem en glasrude med et automatvåben og på cirka fem meters afstand ramme offeret i hovedet - det afviser Finn Walther Pedersen.

- Der er tale om en "marksman", siger forsvareren og mener dermed, at der skal en trænet skytte til at foretage sådan et skud.

Det ventes, at der tages stilling til skyldsspørgsmålet i sagen 4. december.

/ritzau/