¨

Forsvarer i dobbeltdrab: - Min klient skal frifindes

Den 23-årige er tiltalt for at stå bag de to drab. Forsvareren mener, at han skal frifindes. Foto: Anne Gyrite Schütt

Ved retten i Næstved var det anklager og forsvarere, der i dag kom med de afsluttende ord i sagen om dobbeltdrabet i Sorø.

Forsvarer i dobbeltdrabets sidste retsdag: - Min klient skal frifindes

Der er afsat fire dage til sagen om dobbeltdrabet i Sorø, der fandt sted natten til lørdag den 12. september sidste år. 

Her blev to mænd på henholdsvis 45 år og 50 år skudt, hvorefter der blev sat ild til den bil, de sad i. Det skete ved en grusgrav i Sorø.

To personer blev efterfølgende sigtet i sagen. I de seneste tid har de to, der nu er henholdsvis 23 og 20 år gamle sidder varetægtsfængslet i sagen.

Sidste retsdag i Næstved

I Retten i Næstved var det torsdag sagens sidste dag, og her var det anklager og de to mænds respektive forsvarsadvokater, der procederede.

Anders Rohde, der er forsvarer for den drabssigtede 23-årige mand, kræver sin klient frifundet for drab.

Han begrundede det i retten med, at hans klient forklarer, at det var en tredje person, der affyrede skuddene og dræbte de to mænd.  

- Det, han har forklaret er, at det er en anden person, der afgivet disse skud. Der er en del momenter i sagen, som nævningen er blevet præsenteret for under bevisførelsen og som er blevet trukket op under proceduren, som både nævninge og dommer er blevet bedt om at forholde sig til – om de kan afvise, at det min klient siger rent faktisk er rigtigt, og det kan man efter min opfattelse ikke, siger forsvarer til den drabstiltalte, Anders Rohde.

Begge tiltalte nægter sig skyldige. Ved retten i dag havde ingen af dem en afsluttende kommentar.

Lydfil skal fælde dem

Anklager Jeanette Wincentz Andersen brugte i dag lydfilen, der kom frem i retten i tirsdags, som et bevis på, at de begge er skyldige.  Hun argumenterede for, at det er den 23-årige, der står bag begge drab og ildspåsættelsen, og at den 20-årige hjalp med at sætte ild til bilen.

Anklager Jeanette Wincentz Andersen har sagen igennem kaldt drabene på de to mænd for rene- og kyniske likvideringer. Men forsvarer, Anders Rohde, mener altså ikke, at hans klient er skyldig i dette, og at han derfor ikke skal dømmes for drab.  

- Noget får min klient jo, fordi han har erkendt nogle af forholdene. For eksempel ildspåsættelse, men det store og vigtige forhold i den her sag er jo spørgsmålet om drab, og det har han nægtet pure. Jeg håber naturligvis, at min klient bliver frifundet. Det er det, jeg har argumenteret for i dag.

”Han var nødsaget til at spille med”

Forsvarer for den 20-årige, der er sigtet for ildspåsættelse og usømmelig omgang med lig, Henrik Stagetorn, argumenterede i dag for, at hans klient skal frifindes, fordi han var nødsaget til at spille med.

Henrik Stagetorn forklarede, at man tydelig kan høre på lydfilen, at den 20-årige sad i bilen hele tiden. Han så drabene, men det gør ham ikke til medvirkende, argumenterede han.

- Min klient var i en konfliktsituation, som han ikke vidste, hvordan man skulle slippe ud af. Han var på en måde ”tvunget” til at se på. På lydfilen kan man tydelig høre, at han sad i bilen hele tiden, og at det ikke var ham, der satte ild til bilen. Det var den 23-årige. Derfor mener jeg, at han skal frifindes for ildspåsættelse og usømmelig omgang med lig, siger Henrik Stagetorn.

Henrik Stagetorn sagde også, at hans klient ikke havde ændret forklaring siden sagens begyndelse, og at han derfor også virker troværdig.

Det forventes, at der falder dom i sagen fredag ved middagstid. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App