Forsvarer i dobbeltdrab: Den skyldige bør slippe for livstid

Den 23-årige, der skyldig i dobbeltdrab, bør få en tidsbegrænset straf, mener forsvareren, der forklarer, at livstid kræver noget ekstraordinært.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Advokat Anders Rohde, forsvarer for den 23-årige, mener, at den 23-årige bør få en tidsbegrænset straf på 16 år. Hvis man skal op på straf på livstid, så skal der noget ekstraordinært til, forklarer advokaten.

Forsvareren fortæller, at det er den dræbte Jan Lindskov, som ønsker mødet ved grusgraven.

Den 23-årige snakker først med de to dræbte mænd i Mercedes-en uden et våben. Der er altså ikke tale om et planlagt drab. Det eskalerer derude, forklarer Anders Rohde.

Han mener, at straffen for besiddelse af et våben bliver "opsuget" af det andet. Derfor skal den ikke lægges oveni, og det er ikke et argument for at gå fra 16 år og til livstid.

Staffen bør sættes ned

Advokat Henrik Stagetorns, forsvarer for den 20-årige, mener, at straffen bør være mellem 8-10 måneders fængsel, og at straffen er udstået med varetægtsfængslingen.

Han henviser også til tidligere domme. Han mener, at det bør give 5 måneders fængsel for at være medvirkende til ildspåsættelsen, 4 måneder yderligere fordi der sidder to personer i bilen og så en tillægsstraf for det efterfølgende indbrud.

Han mener desuden, at straffen bør sættes ned, da den 20-årige har hjulpet til opklaringen, og at han har været under et stort pres ude ved gerningsstedet.

Henrik Stagetorns påstand er derfor, at den 20-åriges straf er afsonet med månederne i varetægtsfængsel.

Ingen af de dømte ønsker en sidste udtalelse.

Dommere og nævninge trækker sig tilbage. De forventes tilbage 14.30.