¨

Første spadestik til 400 statslige arbejdspladser taget i Næstved

I dag blev det første spadestik til Udlændingestyrelsens kommende hjem i Næstved taget. Foto: Bue Bukh - TV ØST

I dag blev det første spadestik taget til Udlændingestyrelsens nye domicil i Næstved – til stor glæde for borgmester og minister.

Tidligere i dag tog borgmesteren i Næstved, Carsten Rasmussen (S), og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) de første spadestik til Udlændingestyrelsens nye hjem i den sydsjællandske by.

Planen er, at styrelsens ansatte skal flytte ind i de nybyggede kontorer i marts 2020, og det bringer godt 400 statslige arbejdspladser til Næstved.

- Det er mange år siden, at den her beslutning er truffet, og mange onde tunger har sagt, at det nok aldrig bliver til noget. Så derfor er den her dag så vigtig, fordi nu er vi i gang, der har været spadestik, og ministeren har været her, siger Carsten Rasmussen.

Mange onde tunger har sagt, at det nok aldrig bliver til noget. Så derfor er den her dag så vigtig

Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved Kommune

- Det vil altså sige, at nu ved alle jo godt, at det her bliver virkelighed i 2020.

Et Danmark i bedre balance

Bygningen kommer til at rumme i alt 9.900 kvadratmeter, og den kommer til at ligge på Posthusgrunden lige ved siden af Næstved Station. Netop placeringen er en stor styrke, mener udlændingeministeren.

- Vi har gjort alt, hvad vi kan, for at skabe de bedste rammer for medarbejderne. Jeg er godt klar over, at det for mange er en stor ting at få flyttet sin arbejdsplads fra København til Næstved, og derfor synes jeg, at det vigtigste er at skabe rigtig gode faciliteter. Det mener jeg, vi gør her, siger hun til TV ØST. 

Læs også Nye arbejdspladser på vej: Byggeriet af Udlændingestyrelsen i Næstved begynder snart

Ministeren mener også, at dagen med det første spadestik er vigtigt på andre måder.

- Det, at vi flytter Udlændingestyrelsen ud, betyder, at der kommer godt 400 arbejdspladser til Næstved. Det er et led i at skabe et Danmark i bedre balance, så det er en dag, der er værd at markere, siger Inger Støjberg. 

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) fik også lov til at grave med lidt større remedier end bare en spade. Foto: Bue Bukh - TV ØST

Forhåbentlig flere tilflyttere

Borgmesteren håber, at de mange nye arbejdspladser også vil betyde, at flere flytter til kommunen og generelt får øjnene op for Sydsjælland.

- Hvis man er hardcore københavner, så kan det godt være, at man tænker, at Sydsjælland er langt ude på landet. Men når man finder ud af, hvad Næstved kan tilbyde, og hvad Vordingborg, Faxe og Sorø kan tilbyde, så finder man måske også ud af, at man ikke skal lægge sin løn i et hus til seks millioner, når man kan få et til det halve i vores område og så også få lidt mere fritid, siger Carsten Rasmussen.

Det er et led i at skabe et Danmark i bedre balance, så det er en dag, der er værd at markere

Inger Støjberg (V), udlændinge- og integrationsminister

Derfor håber han også, at der i fremtiden kan komme endnu flere statslige arbejdspladser til Næstved Kommune.

- Jeg tror, at alle borgmestre i Danmark vil sige, at yes, vi vil gerne have flere arbejdspladser, siger han.

Ambitionen med den nye bygning til Udlændingestyrelsen er blandt andet, at den skal tilpasses det eksisterende byrum. Indgangen til Borgerservice skal åbne sig ud med Banegårdspladsen, og loftshøje vinduespartier skal give en tæt konkakt med omgivelserne.

Der etableres også en forplads med legeareal samt vente- og opholdspladser. Hovedindgangen placeres ud til det grønne område ved Munkebakken. 

  Foto: Bygningsstyrelsen og A. Enggaard A/S med AART Architects A/S og Arne Elkjær A/S

Sådan kommer Udlændingestyrelsen i Næstved til at se ud. Foto: Bygningsstyrelsen og A. Enggaard A/S med AART Architects A/S og Arne Elkjær A/S

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App