Første skridt taget til udvidelse af Næstved Storcenter

Politikere i Næstved har i dag givet første tilladelse på vejen mod en udvidelse af Næstved Storcenter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den første af en række godkendelser er i dag blevet givet, så ejerfirmaet bag Næstved Storcenter, Black Rock, kan udvide centeret.

quote Siger vi ja til at lægge en hulens masse forretninger á 100 kvadratmeter i Næstved Storcenter, vil det blive en konkurrent til bymidten.

Daniel Lillerøi, fmd. Plan- og Erhvervsudvalget, Næstved Kommune

Det er Næstved Kommunes Plan- og Erhvervsudvalg, der i dag har drøftet en principansøgning fra firmaet, som ønsker at udvide Sydsjællands største shoppingcenter med 19.000 ekstra kvadratmeter og en ny etage.

Bymidten vigtig

Principgodkendelsen kommer før et egentligt lokalplanforslag, og Plan- og Erhvervsudvalget har på dagens møde givet ejerne af Næstved Storcenter mulighed for at arbejde videre på planerne om at udvide. Men det må ikke ske på bekostning af Næstveds bymidte.

- Vi vil se Næstved, Køge og Roskilde som handelsbyer om både 5, 10 og 15 år, mens det måske ikke er tilfældet for mange af omegnskommunerne. Men bymidten er og skal være et attraktivt sted for både turister og fastboende, og bymidten skal kunne noget andet end storcentret, siger formand for udvalget, Daniel Lillerøi (S).

Derfor har udvalget også tilføjet følgende protokol til beslutningen om at godkende principansøgningen:

"Udvalget ønsker at der i udarbejdelsen af lokalplanen tages behørigt hensyn til bymidten og dens mange mindre butikker, når butiksstørrelsen fastsættes."

Næstved Storcenter
Læs også
Nye ejere har store planer: Næstved Storcenter vil udvide
Næstved Storcenter
Læs også
Nye ejere har store planer: Næstved Storcenter vil udvide

Udvalgets ønske er med andre ord at værne om de små butikker i bymidten.

- Bymidten har jo rigtig mange mindre butikker – specialforretninger - og ikke de her 1000-2000-3000 kvadratmeter store forretninger. Storcentret har flere af den slags kædeforretninger. Siger vi ja til at lægge en hulens masse forretninger á 100 kvadratmeter i Næstved Storcenter, vil det blive en konkurrent til bymidten. Der skal være ganske få af de små butikker og ellers udelukkende større butikker. Det bliver jo det, vi skal tale om fremover i processen, siger Daniel Lillerøi.