Første kuld administrations-BA’ere klar til at indtage job

University College Sjælland har uddannet deres første hold administrationsbachelorer. Flere har allerede fået job, og det glæder uddannelseslederen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I disse dage får de allerførste administrationsbachelorer på University College Sjælland i Næstved deres afgangsbevis.

Det skriver uddannelsen i en pressemeddelelse.

Administrationsbachelorerne er uddannet til at løse opgaver i forvaltningen af den offentlige sektor, og undervejs på uddannelsen har de studerende trænet såvel deres praktiske færdigheder og deres teoretiske formåen.

Og netop det med at være det første hold, der har taget uddannelsen, har Liridona Orani-Veligi fra Nykøbing Falster fundet meget interessant.

- Vi har betrådt nye stuer for andre studerende på uddannelse, og det synes jeg har været fedt. Vi bidrager med en ny faglighed i den offentlige sektor, siger hun.

Arbejder på jobparathed

Den nu færdiguddannede studerende har allerede sikret sig et job. Hun skal fremover have sin gang i Region Sjællands centrale administration i Sorø. Og flere af hendes medstuderende har også allerede fundet sin vej ud på arbejdsmarkedet.

- Vores ambition fra starten har været at gøre dem jobparate. Vi har arbejdet benhårdt på at skabe en uddannelse, hvor de studerende både får et stærkt teoretisk grundlag og samtidig opøver relevante handlekompetencer, siger uddannelsesleder Mirjam Gork-Jensen i pressemeddelelsen.

Det tager 3,5 år at blive administrationsbachelor, og der er godt 300 elever indskrevet på uddannelsen.