Forsamlingsforbud hæves til 100 - efter fire måneders pause kan der nu holdes bankoaften

Efter fire måneders pause kunne borgere i Holme-Olstrup endelig mødes igen til banko. Fra i dag må man nemlig forsamles op til 100 personer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra i dag må endnu flere personer mødes i forsamlinger. Det såkaldte forsamlingsforbud bliver nemlig hævet.

I forbindelse med Corona-nedlukningen i marts blev der sat en grænse, så man højest måtte forsamles ti personer. For en måned siden blev tallet så hævet til 50 og fra i dag, så ligger grænsen for forsamlinger på 100 personer.

Men selvfølgelig er der stadig krav om god afstand og god håndhygiejne.

De nye regler har de straks taget til sig i Holme-Olstrup hvor de her til aften holder banko efter måneders pause.

Vi kan ikke lade være

Hele dagen er aftenens banko blevet nøje planlagt og tilrettelagt. Der er opmålt afstand mellem bankogæsterne, der er opsat klistermærker, der ligger retningslinjer udprintet på bordene, og der er opsat håndsprit.

- Vi er alle sammen helt vilde med at spille banko, selvom man nogle gange siger ”arh man gider ikke”, men man kan jo ikke lade være, siger Joan Eriksson, bestyrelsesformand i Holme-Olstrup Forsamlingshus.

 
  Foto: Kevin Rasmussen - TV2 ØST

- Vi vil jo alle sammen gerne herned. Folk har ringet og skrevet til os, så selvfølgelig skulle vi i gang ligeså snart, vi kunne. Ingen tvivl om det.

Man stresser af, når man spiller

Omkring 80 mennesker deltog til aftenens banko. Èn af dem er Birgit Rasmussen fra Næstved.

- Det er vigtigt, fordi det handler om det sociale. Man stresser af, når man sidder og spiller. Nu har jeg spillet i 45 år. Det betyder meget, at vi nu igen kan samles og hjælpe hinanden, siger Birgit Rasmussen.

 
  Foto: Kevin Rasmussen - TV2 ØST

Er det svært at opretholde alle de her retningslinjer?

- Nej, det synes jeg ikke, det er. Hvis bare folk tænker sig om og sørger for at vaske hænder og selv blive vasket. Så skal det nok gå alt sammen. Vi kan jo ikke blive ved med at holde Danmark lukket ned. Vi skal jo have gang i systemet igen.