Formodede drabsmænd vil frikendes

De 2 mænd, der i marts blev kendt skyldige for drabet på Henrik Haugberg Madsen, håber at blive renset for mistanke, når ankesagen starter den 4. november.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 4. november i Østre Landsret begynder behandlingen af ankesagen, hvor 2 mænd er dømt for drab på den forsvundne 40-årige Henrik Haugberg Madsen.

Der er tale om Henrik Haugberg Madsens daværende partner, den 43-årige BM, og dennes 49-årige ven, CS, som i marts i Retten i Næstved fik henholdsvis 14 og 19 års fængsel. Begge mænd ankede på daværende tidspunkt dommen på stedet og nægter sig skyldige. 

Det skriver Sjællandske. 

Skudt i hovedet

Det påståede drab skal være sket den 11. november 2010 i en hytte i et feriecenter på Enø ved Karrebæksminde, hvor Henrik Haugberg Madsen og BM jævnligt opholdt sig i.

Politiet har aldrig fundet liget af Henrik Haugberg Madsen, men et enigt nævningeting fandt i marts alligevel bevis for, at Henrik Haugberg Madsen skal være blevet skudt i hovedet mindst én gang. Det skyldtes blandt andet, at politiet under efterforskningen opdagede et revolverhylster hos den ene tiltalte, CS, og en revolver hos en tredje mand, som vidnede i sagen.

Desuden er den ene af de 2 mænd kendt skyldig i at have parteret liget og skaffet det af vejen i en kassebil.

Skal genafhøres i sagen

Drabsmotivet er af økonomisk karakter og bunder formentlig også i, at BM havde fået nye kæreste, og at han ikke længere ønskede at være i et forhold med Henrik Haugberg Madsen. 

Når sagen kommer for retten til november, er det planen, at begge tiltalte skal genafhøres i sagen. Derudover forventer man at indkalde de omkring 30 vidner, som alle skal afgive deres forklaring.

Landsretten regner med, at kendelse falder til februar næste år.