¨

Formodede drabsmænd vil frikendes

Foto: TV ØST

De 2 mænd, der i marts blev kendt skyldige for drabet på Henrik Haugberg Madsen, håber at blive renset for mistanke, når ankesagen starter den 4. november.

Den 4. november i Østre Landsret begynder behandlingen af ankesagen, hvor 2 mænd er dømt for drab på den forsvundne 40-årige Henrik Haugberg Madsen.

Der er tale om Henrik Haugberg Madsens daværende partner, den 43-årige BM, og dennes 49-årige ven, CS, som i marts i Retten i Næstved fik henholdsvis 14 og 19 års fængsel. Begge mænd ankede på daværende tidspunkt dommen på stedet og nægter sig skyldige. 

Det skriver Sjællandske. 

Skudt i hovedet

Det påståede drab skal være sket den 11. november 2010 i en hytte i et feriecenter på Enø ved Karrebæksminde, hvor Henrik Haugberg Madsen og BM jævnligt opholdt sig i.

Politiet har aldrig fundet liget af Henrik Haugberg Madsen, men et enigt nævningeting fandt i marts alligevel bevis for, at Henrik Haugberg Madsen skal være blevet skudt i hovedet mindst én gang. Det skyldtes blandt andet, at politiet under efterforskningen opdagede et revolverhylster hos den ene tiltalte, CS, og en revolver hos en tredje mand, som vidnede i sagen.

Desuden er den ene af de 2 mænd kendt skyldig i at have parteret liget og skaffet det af vejen i en kassebil.

Skal genafhøres i sagen

Drabsmotivet er af økonomisk karakter og bunder formentlig også i, at BM havde fået nye kæreste, og at han ikke længere ønskede at være i et forhold med Henrik Haugberg Madsen. 

Når sagen kommer for retten til november, er det planen, at begge tiltalte skal genafhøres i sagen. Derudover forventer man at indkalde de omkring 30 vidner, som alle skal afgive deres forklaring.

Landsretten regner med, at kendelse falder til februar næste år. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App