¨

Formand for bylaug: Det er enormt tiltrængt

Der er mange udfordringer, når man bor i en lille landsby, mener Jette Haugbølle, formand for bylauget i Myrup.

Formanden for bylauget i den lille landsby Myrup i Næstved Kommune mener, at udvalget for levedygtige landsbyer, er tiltrængt.

Erhvervsministeren nedsætter et nyt udvalg, som skal gøre landsbyerne levedygtige. 

Og formanden for Myrup Bylaug, Jette Haugbølle, hilser et sådant udvalg velkommen. Myrup er nemlig en lille landsby i Næstved Kommune.

- Jeg synes, det er enormt tiltrængt. Hvis man forestiller sig, at man vil have et fungerende liv på landet, bliver man nødt til at tænke i at skabe nogle muligheder for det, siger Jette Haugbølle.

- Der er gjort rigtig meget for at sætte folk på landet selv i gang. Og det er jo alt ære værd. Vi har fået nogle støttemidler til fællesskabet til at gøre det stærkere fra Næstved Kommune. Og det har vi også haft glæde af. 

Læs også Formand for udvalg: Hvad er det for et samfund, vi vil have?

Mange udfordringer

Udfordringer er mange i en lille landsby som Myrup, forklarer Jette Haugbølle. 

- Der er langt til arbejde. Der er lang til skoler. Man skal have et familieliv til at hænge sammen. Der skal tænkes på mange forskellige niveauer. Hvordan skaber man et fritidsliv, der til at have med at gøre? 

Derfor håber Jette Haugbølle, at der bliver taget nogle overordnede politiske beslutninger, som kan give lokalsamfundet nogle handlemuligheder.

- Der har været rigtig mange kræfter i gang for at gøre folk på landet mere aktive i deres egen situation. Det er selvfølgelig også godt nok. Men det løser for eksempel ikke infrastrukturen. Det kan vi ikke, fastslår Jette Haugbølle. 

Læs også Nyt udvalg sætter fokus på levedygtige landsbyer

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App